Beleggen in grondstoffen

Hoe kan je investeren in lithium?

Hoe kan je investeren in lithium?

De kans is ontzettend groot dat lithium je niet onbekend in de oren zal klinken. Voor het merendeel van de mensen geldt echter dat ze dit lichte metaal wellicht vooral zullen kennen van de lithium-ion batterijen welke in tal van mobiele toestellen zijn terug te vinden. Denk hierbij niet alleen aan smartphones, maar ook aan tablets evenals laptops. 

Dit gezegd hebbende vormt lithium ook een zeer belangrijk element voor grotere accu’s. Voor deze accu’s geldt dan dat ze worden gebruikt in bijvoorbeeld elektrische voertuigen. Het feit dat lithium over zoveel verschillende toepassingen beschikt zorgt ervoor dat ze mogelijks aangemerkt kan worden als een potentieel interessante investering. Wil jij ook graag investeren in lithium? Blijf dan vooral verder lezen!

Wat maakt lithium een potentieel interessante investering? 

Investeren in lithium is tegenwoordig zo populair omwille van verschillende redenen. Om te beginnen betreft het hier een licht materiaal dat ook bekend staat als het witte goud. Dit laatste is het gevolg van de moeilijkheid om het te ontginnen. Andere eigenschappen van lithium zijn:

  1. Het reageert vrij eenvoudig met andere elementen; 
  2. Het komt niet van nature voor in een elementaire vorm; 

Het laatste punt dat hierboven werd aangehaald zorgt er in de praktijk voor dat het meestal lithiumverbindingen zijn waar gebruik van wordt gemaakt in producten. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld (glas)keramiek, maar ook aan smeermiddelen. 

Op welke manieren kan je investeren in lithium?

Wanneer je graag wil beleggen in lithium zal je kunnen vaststellen dat er daarvoor twee mogelijkheden op de markt voor handen zijn. De eerste mogelijkheid heeft te maken met beleggen in individuele aandelen. Als je kiest voor deze manier van investeren in lithium kan je kijken in de richting van de aandelen van verschillende bedrijven. Het kan hierbij dan bijvoorbeeld gaan om:

  • Albemarle;
  • Sociedad Quimica y Minera;
  • Orocobre;
  • Lithium Americas; 

Bovenstaande zijn uiteraard slechts enkele voorbeelden van aandelen van bedrijven waarin je een investering zou kunnen overwegen. Door te beleggen in individuele aandelen die betrekking hebben tot lithium spreekt het voor zich dat er geen sprake is van een zekere mate aan spreiding. 

Je investeert niet alleen duidelijk in één specifiek metaal en daarnaast is er ook slechts sprake van één enkele onderneming. Dit maakt het risico een stuk groter dan wanneer je zou kiezen voor een ETF. 

Welke voordelen kent een lithium ETF?

Beleggen in lithium is tevens mogelijk door middel van een zogenaamde ETF of exchange traded fund. Wanneer hier je voorkeur naar uitgaat zal je tot de vaststelling komen dat je bijvoorbeeld kan kijken naar de Global X Lithium ETF. Dit is een ETF welke bestaat uit verschillende aandelen die afkomstig zijn uit de lithium- evenals batterijenindustrie. 

Ook de aandelen van het hierboven al aangehaalde Albemarle Corp maken hier overigens deel van uit. Door op deze manier te investeren in lithium kan je alvast rekenen op een zekere mate aan diversiteit. Wil je nog meer diversiteit? Zou je namelijk naast lithium bijvoorbeeld ook nog willen investeren in uranium of wil je ook beleggen in koper? Dan zou je kunnen kiezen voor een nog meer gediversifieerde ETF. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button