Nieuws

Brandstofprijzen blijven dalen

Brandstofprijzen blijven dalen

Brandstofprijzen blijven dalen

De brandstofprijzen blijven nog steeds dalen en die trend zagen we halverwege november ook al. Dit geldt niet alleen voor de gasprijs, maar ook voor de benzineprijs en dieselprijs.

Vooralsnog blijven de vooruitzichten rooskleurig en wellicht dat we nog een kleine daling meer deze maand kunnen verwachten. Als alles op de normale manier blijft voorlopen, dan zien wij deze maand de prijzen ook niet exploderen.

Voor een liter diesel betaal je nu 1,91 en benzine (Euro 95) ligt op ongeveer 1,94 gemiddeld gezien in Nederland. Afhankelijk van de plek waar je woont kan dit ook nog eens 20 cent goedkoper of duurder zijn.

Via het internet kun je dagelijks deze prijzen goed in de gaten houden en dit raden we je ook echt aan. Op de website van Directlease kun je de actuele prijzen per woonplaats bekijken.

Lokaal zien we daarnaast ook de prijzen van benzine op 1,75 uitkomt en voor diesel 1,76. Dit is op zich in een week tijd dus ook al met 6 cent meer als vorige week gedaald.

Wat zijn de mogelijke oorzaken ?

De eerste en misschien wel belangrijkste oorzaak van de daling in de brandstofprijzen is toch wel de onrust in China. Dit heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de prijs op de beurs met 3% daalde in Amerika voor een van de grootste olie leveranciers.

Het is niet te voorspellen wanneer de prijs echt gaat dalen of stijging. Dit omdat er geen zogenaamde “formule” is voor het berekenen van de prijs. Vaak zie je wel als de wereldeconomie last krijgt van inflatie dat dit doorwerkt op de brandstofprijs.

Natuurlijk heeft het ook enigzins wel te maken met de afname van olie in zijn algemeen. Als er veel wordt verkocht zie je een lichte daling maar vaak is dit echt centenwerk.

Ook de duurdere prijs voor opslag kan invloed hierop hebben omdat het uiteindelijk wel vervoerd moet kunnen worden. Echter merken we hier in de praktijk nog maar weinig van.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button