Diesel prijs

Diesel prijs

Diesel prijzen naderen €1,50 per liter

De diesel prijzen naderen op dit moment al de €1,50 per liter. Deze prijzen breken de records allertijden en overtreffen de prijs van diesel uit 2012. Er zijn meerdere factoren die een invloed hebben gehad op deze prijs. Allereerst begint het bij de olie bronnen die langzaamaan aan het uitputten zijn. Echter zullen we nooit zonder zitten, maar wanneer er schaarste ontstaat dan zie je de prijzen stijgen. Het is belangrijk dat er in de komende jaren goed onderzoek wordt gedaan naar nieuwe oliebronnen. Alleen deze kunnen ervoor gaan zorgen dat de prijzen gaan dalen. Door de hoge accijnzen in Nederland kiezen veel mensen ervoor om te gaan tanken in België en Duitsland.

Op wie heeft dit het meeste invloed?

De diesel prijzen hebben zowel op de consument als de zakelijke klant een grote invloed. Doordat de diesel prijs zo hoog is geworden zullen we de komende jaren merken dat o.a. de verzendkosten gaan stijgen. Daarnaast is er ook nog eens een tekort aan personeel wat ook invloed gaat hebben op de transportkosten. Onze toekomstige generatie gaat hier nog veel nadelen aan bevinden wanneer dit niet tijdig wordt opgelost. Het is dus belangrijk dat we zuinig omgaan met de brandstoffen en goed inzetten op nieuwere brandstoffen. Gelukkig zijn we al een heel eind met de techniek van waterstof en elektriciteit. Echter zal dit nog 5 a 10 jaar nodig hebben voordat het optimaal gebruikt kan worden in alle sectoren.

Waardoor zijn de diesel prijzen zo hard gestegen?

De diesel prijzen zijn hard gestegen door diverse oorzaken. De schaarste zal nog wel even blijven, maar het is belangrijk dat we het positief in blijven zien om te voorkomen dat de prijzen te hoog gaan worden. Ook de corona crisis heeft een grote invloed gehad hierop. Doordat er 1,5 jaar lang veel minder werd afgenomen hebben leveranciers de prijs flink omhoog geduwd. Daarnaast is het personeelstekort ook een grote boosdoener waardoor bedrijven duurdere mensen in dienst moeten nemen. Dit wordt uiteindelijk weer aan de klant doorberekend.

Wat zijn de verwachtingen van de diesel prijzen

De verwachting is dat de komende tijd de diesel prijzen nog aardig gaan stijgen. We zullen nog een klap krijgen door het ontstaan van personeelstekort in de corona crisis. Daarnaast heeft de brexit er ook voor gezorgd dat er in Groot Brittannië problemen zijn waarvoor ze werknemers uit Europese landen nodig gaan hebben. Deze zullen dan over de grens worden gelokt en een betere prijs krijgen als bij ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button