Nieuws

Benzineprijs zakt wederom

Benzineprijs zakt wederom

Benzineprijs zakt wederom

De benzineprijs aan de pomp is steeds verder aan het dalen en gemiddeld betalen we nu 2.46 per liter. Dit is nog steeds een hoge prijs, maar voor het eerst sinds maanden zien we een dalende lijn. Ongeveer 9 maanden geleden was de prijs €2,- per liter en toen vonden we het al veel. Maar we moeten er toch rekening mee houden dat de prijs niet heel veel verder gaat zakken als dit. De oorlog tussen Rusland en Oekraïne is nog steeds niet voorbij en dat heeft veel effect op de beurzen en de prijs van olie. Zo zien we bijvoorbeeld nog niet echt een daling in de dieselprijs. Al met al kunnen we wel positief zijn, want we betalen nu 4,5 cent per liter gemiddeld minder. Lokaal kunnen de prijzen aan de pomp wat lager zijn en aan de snelweg weer wat hoger.

Wat is er de afgelopen tijd gebeurd?

Aan het begin van juni was de  benzineprijs een stuk duurder, maar veel mensen vragen zich af hoe dit komt. De belangrijkste maatstaven zijn de prijs van ruwe olie en de accijnzen die in een land gelden. In Juni koste een vat olie gemiddeld gezien 115 euro, maar nu is dit 105,48. Hierbij kijken we naar de statistieken van Brentolie, want de Amerikaanse olie heeft nog steeds dezelfde prijs. Als we de prijs vergelijken met 1,5 jaar geleden dan is hij nog steeds extreem hoog. Toentertijd was hij namelijk 1,90 Per liter.

Geldt deze prijs voor alle brandstoffen?

Nee alleen de benzineprijs is omlaag gegaan. De prijs van Diesel schommelt nog wel af en toe, maar daar zien we geen extreme daling in. De adviesprijs is momenteel 2,35 per liter voor Diesel, maar op veel plekken in Nederland betaal je daar een stuk minder voor. Vooral als je gaat kijken bij de pomp in bepaalde gemeentes of provincies.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button