Nieuws

OPEC schroeft productie op

Start volgende maand

De machtigste olieproducerende landen hebben donderdag een statement naar buiten gebracht. Vanaf volgende maand zullen de productiebeperkingen afgebouwd gaan worden. Vanaf mei zal er 350.000 vaten olie per etmaal extra worden geproduceerd. Dit aantal zal in Juni met hetzelfde aantal worden verdubbeld. En voor Juli is het voornemen om nog eens, een extra 100.000 vaten toe te voegen aan de verhoging.

Huidige beperkingen

De OPEC heeft enkele maanden geleden een strategie ingezet om de dagelijkse productie terug te schroeven. Dit komt neer op een dagelijkse verlaging van maar liefst 7 miljoen vaten per dag. Met als doel om de prijzen te stabiliseren. Immers minder vraag in combinatie met veel aanbod doet de prijzen drastisch dalen. Wat een mooi voorbeeld is van de klassieke marktwerking.

Saudi-Arabië

In tegenstelling tot andere OPEC landen heeft Saudi-Arabië nog eens een extra productieverlaging van 1 miljoen vaten olie per dag ingesteld. Saudi-Arabië heeft aangekondigd dat het vanaf mei deze extra productieverlaging zal gaan afbouwen.

Bijeenkomst

De bijeenkomst die donderdag heeft plaatsgevonden komt in een week waarin het belangrijke Suezkanaal door een Nederlandse baggeraar is heropend voor alle export. En waarin corona nog steeds wereldwijd keihard om zich heen blijft slaan. Hetgeen Frankrijk heeft besloten om wederom in een algehele lockdown te gaan.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button