Nieuws

Olie prijs gaat dalen

Naar verwachting van oliehandelaren gaat de olie prijs dalen. De verwachting van OPEC (alle olie-exporterende landen) en Rusland is dat olie productie wederom hervat zal worden. Op deze manier zal de wereldwijde olie productie dus fors toenemen. Sinds kort liggen de olieprijzen weer op de hoogte van voor het tijdperk corona. Daarnaast is de opgebouwde voorraad fors aan het dalen.

Olie prijs

Door corona is de wereldwijde vraag naar olie in 2020 flink gedaald. Mocht de OPEC besluiten de olieproductie niet te gaan stuwen dan is de kans op hogere prijzen vrijwel zeker.  Het Oliekartel zal deze week bijelkaar komen en de verwachting is dat de dalende trend van olieproductie zal worden omgezet. Belangrijk detail is dat dit zeker niet een gelopen koers is. Enkele landen uiten hun ongenoegen en hebben hun twijfels over de verdere impact van corona op de olie prijs.

Zo is Saudi-Arabië tot nu toe vrij duidelijk geweest in hun keuzes betreft het verhogen en/of verlagen dan de olieproductie. Het was vrij verrasend dat die Saudi’s in januari besloten de productie van olie maar liefst met 1 miljoen vaten per dag naar beneden bij te stellen. Wat dat betreft belooft dit een spannende week te worden voor de olie prijs. Helemaal doordat de Saudies deze week met het nieuws gaan komen over wat hun plannen zijn met betrekking tot April.

Extra spannend is de ontwikkeling van de olieprijs doordat in Texas, Amerika de productie al geruime tijd heeft stilgelegen. Door hevige vries- en ijskou is de productie geruime tijd achter gebleven. Lees hier meer over de ontwikkeling van de olieprijs.

Bron

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button