Nieuws

Prijs voor benzine aan de pomp is weer flink gedaald

Prijs voor benzine aan de pomp is weer flink gedaald

Prijs voor benzine aan de pomp is weer flink gedaald

De prijs voor benzine aan de pomp is weer flink gedaald en komt nu uit op zo’n €2,20 per liter. Sinds Februari is dit niet meer voorgekomen, en dat ziet er veel belovend uit. We zien ook dat de prijs van ruwe olie flink omlaag aan het gaan is. Hierdoor worden brandstoffen zoals benzine ook goedkoper. Deze trend zien we nu al een aantal weken en we hopen dat dit door blijft zetten. Als we zo doorgaan kunnen we wellicht nog onder de €2,- per liter komen dit jaar. Echter is olie en benzine een grondstof waar altijd vraag naar is. Het is dus niet gebruikelijk dat dit met grote stappen gaat, maar we moeten optimistisch blijven.

Hoe komt het dat dit goedkoper is geworden?

We zien dat de prijs van ruwe olie de afgelopen weken gedaald is en dat is dan ook de voornaamste reden voor de lagere prijs van benzine aan de pomp.  Met de recessie in het vooruitzicht voor vele landen kan het zomaar nog een keer flink gaan dalen. Echter ligt dat ook aan verschillende oorzaken, daarom letten we vooral op de ruwe olie want dit is een leidraad die altijd klopt. We moeten onszelf alleen niet rijk rekenen volgens de experts. Dit omdat we zolang de oorlog duurt geen olie en gas uit Rusland willen afnemen. Het is een principe kwestie, maar dit heeft uiteindelijk wel gevolgen voor de consument.

Wat zijn de vooruitzichten?

Wij verwachten dat de prijs voor benzine aan de pomp hetzelfde zal blijven. Echter zal er niet snel sprake zijn van een daling, want de dollar wordt steeds meer waard. Doordat ruwe olie vaak in dollars betaald wordt zien we niet zo snel een daling aankomen. Echter zien we wel dat de prijs voor ruwe olie nog steeds omlaag gaat. Dus blijf ons volgen voor het laatste nieuws.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button