Nieuws

Duitsland begint met het telen van mais

Duitsland begint met het telen van mais

Duitsland begint met het telen van mais

Het mais seizoen is weer begonnen en ook in Duitsland beginnen ze met het telen van mais. Deze sector is zich flink aan het uitbreiden in dit land omdat zij het willen gaan gebruiken als hernieuwbare grondstof. Ze telen 2.630.000 hectare per jaar. Hiervan wordt het grootste gedeelte gebruikt voor de ontwikkeling van biologische gas. Dit is ook goed zichtbaar in de cijfers die ongeveer 2 maanden geleden verschenen.

Duitsland heeft in totaal meer als 16.700.000 hectare aan landbouwgrond en daarvan wordt dan 16% gebruikt voor het telen van mais. In totaal wordt bijna 90% van de landbouwgrond in Duitsland gebruikt voor het maken van hernieuwbare grondstoffen. Echter is mais wel een van de belangrijkste bestandsdelen van bio gas en wij verwachten dan ook dat de komende jaren dit getal gaat toenemen.

Waarom zijn ze dit gaan doen ?

Het telen van mais gebeurd al jaren, maar de afgelopen jaren is dit exponentieel toegenomen in Duitsland. Zij zijn een van de Europese landen waar ze druk bezig zijn met het ontwikkelen van hernieuwbare energie en grondstoffen. Mais wordt gebruikt bij de ontwikkeling van het biologische gas. Op dit moment wordt biogas voornamelijk door de industriële sector gebruikt. Van de 2,63 miljoen hectare mais die jaarlijks geteeld wordt wordt er ongeveer 1,57 miljoen hectare gebruikt voor snijmais die in biogas terugkomt.

De voordelen van hernieuwbare grondstoffen

Het telen van mais is op dit moment een van de meeste effectieve methodes voor het maken van hernieuwbare grondstoffen. Met een groeiende wereldbevolking zijn juist deze grondstoffen van belang. Het kan namelijk meerdere keren opnieuw gebruikt worden voor het opwekken van energie of gas. Hierdoor raakt op den duur de aarde niet uitgeput en zullen er uiteindelijk ook geen voedseltekorten meer zijn. Er ontstaan steeds meer initiatieven en dat is ook wel erg hard nodig!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button