Nieuws

Koude winter levert ondanks korting alsnog veel gasbelasting op

Koude winter levert ondanks korting alsnog veel gasbelasting op

Koude winter levert staat ondanks korting alsnog veel gasbelasting op

De koude winter staat al om de hoek en het demissionaire kabinet schiet ons te hulp. Dit doen zij met een korting op de gasbelasting. Gemiddeld gezien gaat het kabinet ons tegenmoetkomen met een korting van 400 euro voor het hele jaar. Op deze manier willen zij ervoor zorgen dat de mensen niet in de problemen komen met de stijgende energieprijzen. Je kunt nu al de energiebelasting berekenen met een speciale tool. Deze korting is er niet alleen voor de mensen met een variabel contract, maar ook de mensen met een vast contract profiteren hiervan. Veel energiemaatschappijen hebben al de contracten bij verschillende klanten opgezegd. Dit is omdat zij anders mogelijk failliet kunnen gaan doordat zij teveel bij moeten leggen op de rekening. Echter is het zonder geldige reden niet toegestaan. Er zullen veel mensen zijn die hiervoor een advocaat in handen gaan nemen.

Gelukkig is de stijging nu wat minder aan het worden waardoor het uiteindelijk op een stijging van 2 tot 4 keer vergeleken met 2021 gaat worden.

Wat gaat er veranderen aan de gasbelasting?

Alle mensen in Nederland gaan gecompenseerd worden met de gasbelasting. Het kabinet stelt deze tijdelijk vermindering van belasting in voor zowel de mensen met een vast als een variabel contract. Voor de mensen met een variabel contract gaan de prijzen gigantisch stijgen en de vraag is nog maar of zij dit kunnen gaan betalen. De tegemoetkoming van het kabinet is welkom, maar voor veel gezinnen in oude of niet geïsoleerde huizen gaat het moeilijk worden. Ook de stijgende groei in de armoede gaat volgend jaar gewoon door na verwachting. Zeker nu mensen gemiddeld wel zo’n 600- 1400 euro per jaar meer moeten gaan betalen. Veel mensen zullen er dus voor kiezen om met de jassen en dekens op de bank te gaan zitten zodat zij de kosten verlagen.

Wat is er de afgelopen tijd al veranderd?

De afgelopen jaren is niet alleen de prijs voor gas, maar ook de gasbelasting flink gestegen. In 5 jaar tijd is dit zelfs verdubbeld door de duurzaamheidsheffingen. De hoge belasting is nu dubbel voelbaar doordat de prijs voor gas en stroom in korte tijd gigantisch is gestegen. Dit is dan ook de reden van het kabinet geweest om in te grijpen en de inwoners van Nederland alvast tegenmoet te komen. Echter kan er nog meer nodig zijn wanneer blijkt dat de prijzen zo blijven stijgen. Er zijn meer als 600.000 mensen waarbij het energiecontract binnenkort afloopt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button