Nieuws

Energiebedrijven verhogen hun tarieven ook

Energiebedrijven verhogen hun tarieven ook

Energiebedrijven verhogen hun tarieven ook

De energiebedrijven verhogen massaal de kosten voor gas en stroom. Gemiddeld komt dit neer op een verhoging van 150 tot 550 procent wat dus veel impact gaat hebben op de mensen. Gelukkig gaat het kabinet een groot deel van de mensen tegenmoet komen met een bedrag van 300-400 euro per jaar. Dit doen zij op basis van de belastingen te verlagen. Er zijn al verschillende mensen waarbij de energierekening nu al gestegen is. Voor de vaste contracten hanteren de meeste aanbieders nog dezelfde prijs. Echter kunnen zij als de prijs blijft stijgen niet meer blijven bestaan. Hierdoor kan het dus zijn dat ze failliet gaan waardoor mensen genoodzaakt zijn een nieuw contract af te sluiten bij een andere aanbieder. Dit zal dan gepaard gaan met de extra kosten.

Wat voor impact heeft dit ?

De energiebedrijven gaan voornamelijk de aardgasprijs verhogen. Echter zal de stroomprijs naar verwachting ook gaan verdubbelen. Vooral de mensen die op of onder het bijstandsniveau leven zullen het hiermee moeilijk krijgen. De verwachting is dan ook dat zij schulden gaan opbouwen of dat zij de verwarming minder snel gaan aan zetten. Daarnaast zijn er ook mensen met een boven modaal inkomen die dit gaan merken. Echter hebben zij een buffer waarmee zij bijvoorbeeld een betere isolatie aan kunnen leggen. Op deze manier gaat het verbruik omlaag en zullen zij weinig tot niks meer gaan betalen. Bij een variabel contract mogen de prijzen 2x per jaar worden verhoogd of verlaagd.

Wie gaan hier het meeste van voelen?

Volgens de energiebedrijven gaan vooral de mensen met een kleine portemonnee hier veel van merken. Echter wordt er in de agrarische en industriële sector ook veel gebruik gemaakt van gas. Hierdoor kun je dus ook gaan merken dat de prijzen van deze producten gaan stijgen. Ook in de supermarkten wordt verwacht dat de prijzen omhoog gaan.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button