Informatie

Wat is de chroom prijs?

Wat is de chroom prijs?

Chroom prijs

Chroom is een grondstof die eigenlijk qua prijs al niet meer gestegen is sinds 2017. Ondanks dat sommige metaalprijzen het dak uitrijzen zien wij dit nog niet gebeuren bij chroom. De experts verwachten dat dit voorlopig ook niet gaan gebeuren. Chroom is een materiaal wat makkelijk te bewerken is, maar wat wereldwijd gezien niet veel gebruikt wordt. Bij veel grondstoffen zie je schaarste, maar dit is bij chroom niet van toepassing. Daarnaast heeft dit materiaal een hoog smeltpunt waardoor het eigenlijk ook berensterk is. Vaak hebben materialen die van chroom gemaakt zijn een gladde afwerking waardoor je ze vaker moet poetsen. Ook krassen zie je eerder op dit materiaal waardoor het niet zo populair is. Echter als je het vergelijkt met roestvrij staal dan ziet chroom er wel veel mooier uit.

Wat verwachten we van de chroom prijs in 2022

De chroom prijs zal gedurende 2022 nog niet zo erg veel gaan stijgen. Er is namelijk een grote voorraad van dit materiaal waardoor de prijs al zo goed als stabiel is sinds 2017. Natuurlijk zie je het elk jaar wel iets stijgen, maar dit heeft te maken met inflatie en niets met de prijs van deze grondstof. We zien steeds meer interieurmaterialen en automaterialen die van chroom gemaakt zijn. Tot op heden slaat dit nog niet zo aan omdat het erg kwetsbaar is voor krassen en vlekken. Maar dit kan natuurlijk in de toekomst nog wel veranderen. Zodra wij signalen krijgen van een stijgende prijs zullen wij je dit laten weten.

De stijgende populariteit van chroom

Ondanks dat de prijs van chroom niet hard stijgt zien we toch wel steeds meer dingen gemaakt worden van deze grondstof. Zo zijn er vandaag de dag veel lampen, kranen en automaterialen die van deze grondstof gemaakt worden. Dit komt waarschijnlijk omdat de andere metaalsoorten erg in prijs aan het stijgen zijn. Op deze manier proberen fabrikanten een betaalbaar alternatief aan consumenten aan te bieden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button