Nieuws

We blikken vooruit op de metaalprijzen anno 2023

We blikken vooruit op de metaalprijzen anno 2023

We blikken vooruit op de metaalprijzen anno 2023

De metaalprijzen doen het goed op de beurzen en daarom blikken wij alvast een beetje vooruit op de feiten. Zo zie je dat het gemiddeld rendement voor metaal dit jaar ligt op 14% wat een stuk meer is als investeren in vastgoed. Een van de belangrijkste oorzaken van dit rendement is toch wel de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hierdoor zijn de prijzen vorig jaar echt sky high gegaan en daardoor is het winstpercentage wat daarop te verdienen is ook hoger. Bovendien ziet het er voorlopig nog niet naar uit dat er vrede komt, dus mogelijk kan dit rendement zelfs nog hoger worden.

Echter is het wel afhankelijk van de metaalsoort waarin je gaat beleggen. Zo zie je dat de koperprijs niet zo hard stijgt als de prijs voor palladium. Deze relatief onbekende grondstof wordt steeds meer gebruikt en dat heeft ook weer meerdere oorzaken. Er zijn natuurlijk altijd ontwikkelingen op het gebied van metalen waarbij er om de paar jaar wel weer andere metaalsoort uitspringt. Echter zijn tekorten ook een realiteit en deze zorgen voor een hogere prijs met bijbehorend rendement.

Is de metaalprijs een slimme belegging?

Eigenlijk zien we al jarenlang dat de metaalprijzen ieder jaar weer blijven stijgen. Dit heeft voornamelijk te maken met de stijgende vraag naar de verschillende metaalproducten. Daardoor is het al tientallen jaren een grondstof waar veel mensen in willen investeren. Echter reist daarbij ook de vraag van of het slim is om hierin te beleggen? De meeste experts zijn het daar wel over eens en dat is dat het wel een slimme belegging is. Je ziet namelijk dat de prijs al meer als 100 jaar stabiel of stijgend is. Als er al eens een daling is dan is dit minimaal en dan wordt dit ook weer snel gecompenseerd.

Dat zorgt er dus voor dat het altijd slim is, want andere beleggingen kennen veel pieken en dalen. Deze grondstof is relatief gezien stabiel met gemiddeld een rendement van 5 tot 15% per jaar als we kijken naar de afgelopen 20 jaar.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button