Nieuws

Grondstoffen een interessante belegging in tijden van inflatie

Grondstoffen een interessante belegging in tijden van inflatie

Grondstoffen een interessante belegging in tijden van inflatie

Grondstoffen blijven door de jaren heen nog steeds een interessante belegging. Dit komt omdat er steeds meer vraag naar is, maar ook omdat er bepaalde grondstoffen schaars worden. Wanneer er schaarste ontstaat dan gaat de prijs ook hard omhoog. Je zou het kunnen zien als het investeren in de toekomst, maar zorg wel dat je op tijd je grondstoffen verkoopt. Het kan namelijk zijn dat er nieuwe bron ontdekt wordt voor de grondstof en dan zul je merken dat het aanbod groter wordt en de prijs dus lager. De meeste mensen kiezen voor grondstoffen zoals goud of aardolie wanneer zij beginnen met beleggen. Deze grondstoffen hebben weliswaar niet het meeste rendement, maar wel een stabielere koers vergeleken met de andere.

Risico’s van beleggen in grondstoffen

Natuurlijk zitten er bij beleggen in grondstoffen net zon grote risico’s als bij andere aandelen. Je kunt er wel voor kiezen om voorzichtig te beginnen met bijvoorbeeld goud want dit is al honderden jaren stabiel gestegen. Daarnaast is aardolie ook een product wat we nog tientallen jaren nodig hebben en waar de vraag groter naar wordt. Ook merken we dat de bronnen minder worden waardoor het aandeel aardolie steeds meer op kan gaan leveren. Natuurlijk moet je in achterhoofd er altijd rekening mee houden dat de markt totaal kan veranderen. We zijn namelijk al bezig met het vervangen van benzine door stroom. Als dit gerealiseerd kan worden dan daalt de waarde van het aandeel aardolie. Echter is het nog lang niet zover en er zijn ook veel signalen dat het stroomnet van bijvoorbeeld Nederland niet toereikend is voor een volledige overstap op elektrisch.

two square blue LED lightsWaarom is het interessant om hierin te gaan beleggen?

De meeste mensen beleggen omdat zij winst willen maken. Echter zien de we afgelopen jaren ook veel veranderingen op de markt. Zo is het steeds meer toegankelijk gemaakt voor particulieren om te beleggen via brokers via een app of website. Op deze manier kunnen zij al investeren vanaf €100,- in de meeste gevallen. Daarnaast zijn er ook veel meer inzichten als tien jaar geleden. Er zijn allerlei algoritmes ontwikkeld die voor 70% de beurs goed kunnen voorspelen. Op deze manier weet je natuurlijk altijd of er een markt inzit. Echter zijn de algoritmes niet ontworpen op een nieuwe uitvinding die veel los kan maken op de markt. Toch zien we dat de mensen over het algemeen een leuk rendement behalen en steeds meer leren over de mogelijkheden van beleggen. Tevens kun je bij sommige aanbieder zelf de hoeveelheid van een grondstof bepalen die je wil kopen. Deze koop je dan tegen de actuele waarde.

De invloed van schaarste op de prijzen van grondstoffen

Schaarste is een van de belangrijkste redenen waarom grondstoffen snel in waarde kunnen stijgen. Bij schaarste is er namelijk veel vraag, maar beperkt aanbod. Hierdoor kunnen de mensen die grondstoffen bezitten ze voor een hogere prijs verkopen. Het aandeel in deze grondstof wat jij dan hebt wordt dan ook automatisch hoger. Let wel altijd op of je losse grondstoffen gaat kopen of dat je kiest voor een contractuele leveringen of ophogingen van je aandelen. Vaak kun je het namelijk laten vastleggen tegen een voordeliger tarief. Natuurlijk kun je ook ervoor kiezen om alleen in het bedrijf te investeren. Zo spreid je de kansen over meerdere gebieden wanneer het bedrijf dit aanbiedt.

Samenvatting beleggen in grondstoffen

Het beleggen in grondstoffen hoeft niet zo heel moeilijk te zijn. Je kunt het beste in de zoekmachine kijken naar de belangrijkste partijen waarbij je zo’n aandeel of grondstof kunt kopen. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden en wij hopen je met deze informatie een duwtje in de rug gegeven te hebben.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button