Nieuws

Dalende prijs voor gas en ruwe olie

Dalende prijs voor gas en ruwe olie

Dalende prijs voor gas en ruwe olie

De dalende prijs voor gas en ruwe olie van deze week is vooral te wijten aan de lagere stand van de dollar. Deze grondstof word namelijk vaak gekocht in deze valuta en daardoor zie je de prijs deze week met meer als 1% afnemen. Vooralsnog zijn er geen signalen dat ook de prijs van benzine omlaag gaat, maar we blijven de ontwikkelingen volgen. De prijs voor ruwe olie ligt nog wel steeds boven de 100 dollar wat relatief veel is vergeleken met de voorgaande jaren. Door de daling van de dollar ging ook de gasprijs met 0,4% omlaag. Dit zullen we nog niet meteen in de portemonnee gaan merken, maar wel als deze trend zich langer zo voortzet.

Wat zijn de verwachtingen van de dalende prijs?

Het is nog niet precies duidelijk of de dalende prijs zich zal voort blijven zetten. De analisten verwachten dat voor dit moment nog niet, omdat het echt specifiek om de koers gaat van de dollar. Deze schommelt namelijk wel vaker, zeker als er veel onrust is. Het is dus niet de grondstof die in prijs gedaald is, maar het gaat puur om de wisselkoers. Echter met de onrust in Amerika kan zich dit nog wel enige tijd voort blijven zetten. Hoe dit zich zal gaan ontwikkelen weten we nu nog niet precies. Maar we houden je natuurlijk wel op de hoogte.

Gaat dit ook bij andere grondstoffen het geval zijn ?

Het kan zomaar zijn dat je de komende weken ook een dalende prijs gaat zien voor andere grondstoffen. Dit zal dan ook weer puur gaan om het feit dat de dollar relatief laag staat voor de tijd van het jaar. Echter als de vraag naar grondstoffen blijft groeien dan zal je dit niet snel zien. In dat geval stijgen de prijzen toch wel ondanks de wisselkoersen. Het is dus alleen van toepassing om grondstoffen met een relatief vast aanbod en vraag.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button