Nieuws

Argentinie verhoogt winning lithium in 2021

Investeringen in lithium hebben de afgelopen jaren een vlucht genomen. Waarmee het is opgelopen tot meer dan $1.1 biljoen. Ook zijn de banen in deze sector verdrievoudigd. De regering van Argentinië heeft deze week besloten om de lithiumproductie te intensiveren. Deze investeringen in de lithiumindustrie komen zowel uit de private als particuliere sector.

Technologische revolutie

Lithium speelt een hoofdrol in de huidige technologische revolutie. Het grondstof wordt volop gebruikt in de productie van de meeste gadgets. Hierbij kan je denken aan de accu’s van laptops, tablets en smartphones. Daarnaast speelt het een grote rol in de moderne variant van de accu’s van electrische vervoersmiddelen.

Grote bedrijven investeren

Het BMW concern heeft kort geleden bekend gemaakt een kapitaalinjectie van $275 miljoen voor de duurzame productie van batterijen en accu’s te doen in de Argentijnse mijnen. Naast BMW zijn er nog een legio grote bedrijven die met dergelijke bedragen investeren. Allen met als doel om te anticiperen op de nieuwe hybride werkelijkheid die steeds meer vorm begint aan te nemen. Zo heeft Toyota al aangekondigd uiterlijk in 2030 alleen nog maar elctrische voertuigen produceert.

China strategisch partner

Argentinië en China hebben een strategische samenwerking bekend gemaakt waarmee ze een gesloten waardeketen borgen. Van de vlaktes waar lithium gewonnen wordt in Argentinie tot de hybride voertuigen die van de productieband in China rollen. Met deze unieke samenwerking hoopt China zijn strategische positie te kunnen behouden.

Bron

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button