1 kuub zandprijs

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jouw Saxo account. En leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Inhoudsopgave

Wat is de actuele prijs voor 1 kuub zand?

De actuele prijs voor 1 kuub zand is op dit moment ongeveer 139 euro inclusief BTW en transportkosten. De grondstofprijs wordt naarmate er meer afgenomen steeds voordeliger. Volgens de website van Grondverzet zou het per 10 kuub €265 kosten en per 20 kuub €405 dat is dus €40,50 op zijn goedkoopst. Dit is dan de prijs inclusief transport en zou neerkomen op €14,- per kuub exclusief het transport. Dit is dan de prijs voor ophoog en voeg zand. Daarnaast zijn er ook nog luxere zandsoorten. Deze zijn rond de €20,- per kuub exclusief transportkosten. Zoals je dus ziet is het verstandig om een grote hoeveelheid te bestellen. Wanneer dit wordt gedaan door bedrijven kunnen ze honderden tot duizenden euro’s per jaar besparen.

Bouw tekorten

Hoe wordt de prijs voor 1 kuub zand bepaald?

De prijs voor 1 kuub zand wordt bepaald aan de hand van de soort zand. Afhankelijk van de keuze wordt er ook een bedrag gerekend voor het transport. Transport van zand kunnen de meeste bedrijven niet zelf doen vandaar dat dit meteen in de webshops doorgerekend wordt. Ook ligt het aan het aanbod en de vraag naar zand. Wanneer er meer aanbod is als vraag zal de prijs lager zijn. Maar als er meer vraag is als aanbod dan zullen de prijzen toenemen. Het is belangrijk om goed research op het internet te doen. Dit voorkomt dat er een te hoge prijs wordt betaald voor deze grondstof. Het is een product wat met grotere hoeveelheden tegen een hoge korting kan worden gekocht.

Welke soorten zand zijn er?

Er zijn verschillende soorten zand die ieder hun prijs hebben per 1 kuub. De populairste soort zand is het voeg en ophoogzand. Dit wordt namelijk door de meeste ondernemer gebruikt. Ook zijn er bedrijven die speciaal drainage zand nodig hebben. Dit heeft als eigenschap dat het water kan absorberen. Daarnaast is er ook speciaal zand voor de paardensport. Dit zogenaamde M3C zand heeft veel veerkracht waardoor er lang met de paarden doorheen gerend kan worden. Voor werkplaatsen wordt vaak gekozen voor betonzand. Dit heeft een sterke kracht en er kunnen zelfs rijplaten overheen gelegd worden. Het zorgt dus voor een stabiele veerkracht waar jarenlang op gerekend kan worden. Dit is het product wat jij nodig hebt om jouw bedrijf te laten groeien!

Zit er veel verschil tussen de prijzen voor 1 kuub zand?

Er zit relatief veel verschil in de prijs voor 1 kuub zand. Dit komt omdat er verschillende soorten zijn. Niet iedere soort wordt evenveel verkocht. Daarom is de meest verkochte soort ook de goedkoopste. Het M3C zand van de paardensport is meestal het duurste. Dit komt omdat dit alleen aan paardenclubs geleverd kan worden wat de afzetmarkt klein maakt. Ook kan het zand geleverd worden in een bigbag. Deze zorgen ervoor dat het zand niet op de straat ligt. Echter is het wel zo dat er een extra prijs betaald voor de bigbag. Deze zijn niet zo goedkoop in de productie namelijk.

1 kuub zand prijs

Voor welke soort zand betalen we het meest per 1 kuub?
Voor M3C zand en drainage zand wordt het meeste gevraagd qua prijs per 1 kuub. Hier ligt de gemiddelde prijs tussen de €20 en €43 per kuub. Dit speciale zand heeft namelijk ook veel hogere productiekosten. Zo is er bijvoorbeeld het drainagezand wat een absorberende functie heeft. Ook is de korrel hiervan vele malen groter vergeleken met andere soorten zand. Het M3C zand moet juist stabiliteit en veerkracht bieden. In de paardensport wordt er namelijk veelvuldig over hetzelfde zand gereden. Maar daarnaast wil niemand teveel van dit product moeten kopen omdat het zo duur is. Daarom wordt er een juiste afweging gemaakt tussen de prijs en kwaliteit van producten.

Welk zand is het voordeligst in prijs per 1 kuub?

Het normale ophoog en voeg zand is het goedkoopste in prijs per 1 kuub. Dit komt omdat het ook veel gebruikt wordt voor diverse werkzaamheden. Het kan gebruikt worden voor in de tuin, maar ook kan dit gebruikt worden om straatwerkzaamheden te doen. Zo kan het gebruikt worden voor de aanleg van een terras of een tegelpad. Het ophoogzand is ideaal voor het verhogen van bijvoorbeeld de oprit. Maar ook kan er een wand mee in de tuin aangelegd worden of andere objecten. Het is dus multi inzetbaar waardoor het ook veel verkocht wordt. Dit merkt de consument in zijn of haar portemonnee. We zijn allemaal Nederlanders en daardoor willen we niet teveel betalen. Het geld moet rollen maar wel het liefste onze kant op. Prijzen vergelijken is dan ook iets wat we steeds meer doen.

Waardoor ontstaat er een prijsverschil?

De prijs voor zand wordt altijd bepaald per 1 kuub. Het prijsverschil ontstaat onder meer door de productiekosten. Zo is er straatzand wat bijvoorbeeld 1x extra gezeefd wordt. Maar ook heeft het te maken met de hoeveelheid die afgenomen wordt. Bedrijven kunnen vaak een grotere hoeveelheid inkopen voor een lagere prijs. Dit geldt ook voor de bedrijven die zelf zand produceren. Maar als er maar weinig tot niets wordt afgenomen hebben ze hoge kosten voor de productie en verkoop van het product. Dit zorgt ervoor dat de klant het ook weer in de portemonnee merkt. Sommige bedrijven produceren het niet zelf. Hierdoor moeten zij het inkopen bij een leverancier. Vaak is het dan ook duurder omdat het over meerdere schijven heen gaat.

Korte samenvatting van de prijs voor 1 kuub zand

De prijs voor 1 kuub zand wordt niet alleen bepaald door de soort. De productie van het zand heeft namelijk ook een invloed hierop. En daarnaast is het ook belangrijk dat er voldoende wordt verkocht. Bij een te lage verkoop zal de prijs snel gaan stijgen per m3. Maar bij een goede verkoop zal de prijs iets of wat gaan zakken. Dit komt doordat ze meer tegelijk kunnen gaan produceren. Maar ook weten ze zeker dat zij dit gaan verkopen. Hierdoor kan het dus met gemak verkocht worden. En zij hoeven niet bang te zijn dat ze met een voorraad blijft zitten. Het is dus slim om als bedrijf zoveel mogelijk in een keer in te kopen. Dit kan honderden euro’s per bestelling schelen.

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jouw Saxo account. En leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button