Verf

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jouw Saxo account. En leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Inhoudsopgave

Verf prijs

Voor de verf prijs is niet echt een standaard te noemen. Dit heeft namelijk te maken met de soort verf waarvoor gekozen wordt. Afhankelijk van het formaat wat gekozen wordt qua verf is muurverf al te verkrijgen voor €2,50 per liter. Hierbij moet het dan wel groot ingekocht worden in emmers. Daarnaast is er ook speciale vloerverf die te verkrijgen is vanaf €10,- per liter. Bij andere soorten verf schommelt de prijs ongeveer tussen de €5 en €35 per liter.

Natuurlijk is dit niet te vergelijken met de verfsoorten die in de bouwmarkten verkregen kunnen worden. Hierbij zijn de prijzen in de aanbieding wel ongeveer rond deze prijs, maar regulier kan de prijs vele malen hoger liggen. Een professionele schilder koopt zijn of haar verf in bij de groothandel waardoor de prijzen vele malen goedkoper zijn als voor de consumenten. Dit is eigenlijk met elke grondstof wel zo hoe meer er gekocht wordt hoe voordeliger het kan worden in verhouding tot een liter of andere eenheid.

Hoe vind je de beste verf prijs?

De beste verf prijs voor consumenten is natuurlijk te vinden in de aanbiedingsfolder van verfspeciaalzaken en bouwmarkten. Echter is het ook sterk afhankelijk van de functies die een verf te bieden heeft. Zo zijn er mensen die verf en een primer apart kopen, maar dit kan ook gebundeld en dan is het vaak vele malen goedkoper. Daarnaast heeft het merk ook nog een grote invloed op de prijs van de verf.

Dit komt doordat een groot merk ook meer aan reclame doet en vaak een grotere voorraad heeft. Een grotere voorraad betekend ook veel kapitaal in de zaak en dat wordt aan de consument doorberekend. Voor de zakelijke markt zijn de prijzen vaak vele malen aantrekkelijker. Zij kopen het niet alleen groter in, maar zij maken het product ook daadwerkelijk op. Doordat zij met regelmaat nieuwe verf kopen is er een betere inkoopprijs beschikbaar en daarnaast krijgen zij vaak ook hoge kortingen op grote volumes.

Welke factoren hebben hier invloed op?

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van verf. Zo begint het namelijk met het volume dat er ingekocht wordt. Wanneer er 1 liter besteld wordt is het vaak duur tegenover 100 liter waarop een bulkkorting mogelijk is. Veel mensen wachten dus ook af totdat ze meerdere ruimtes kunnen gaan schilderen. Zo besparen zij maximaal op deze prijzen. Bedrijven kopen het vaak wel in deze grootte volumes in waardoor zij extra voordelig uit zijn.

Als consument kan er ook verf gekocht worden bij discount winkels, maar dit is niet altijd van dezelfde kwaliteit als die van een echt merk. Vaak komt het voor dat er diverse extra lagen moeten worden aangebracht. Dit zorgt onder aan de streep voor een hogere prijs. Het is dus verstandig om goed op het internet te speuren naar tips hiervoor. Zo kan er uit de ervaring van andere mensen afgelezen worden waar de verf voor de beste prijs gekocht kan worden.

Waarom de verf prijs tussen merken zoveel verschild

De verf prijs wisselt vaak tussen de verschillende merken om bepaalde redenen. Zo heeft een groot merk meer onkosten door de grote voorraad en marketing die zij doen. Daarnaast zit er ook verschil in kwaliteit. Soms kan er beter gekozen worden voor een merk omdat deze sneller dekt. Bij de B merken moeten er vaak meerdere lagen worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het ook meer tijd kost om de klus te klaren. Hierdoor kan het dus zijn dat er loon misgelopen wordt door het aantal vrije dagen wat opgenomen dient te worden. Dit kan onderaan de streep dus ook zorgen voor een hogere prijs. Er zijn vele tips te vinden op het internet of bij de medewerkers van een bouwmarkt of verfspeciaalzaak hoe dit het beste aangepakt kan worden. Dit zijn eerlijke adviezen die niet op het verkopen van het product gericht zijn.

Wie hebben er belang bij een goede verf prijs?

Zowel bedrijven als consumenten hebben belang bij een goede verf prijs. Echter is het vandaag de dag nog steeds niet duidelijk wat de kale verf prijs nu precies is. Dit komt doordat leveranciers hier geen openheid van zaken geven naar zowel de consument alsmede de bedrijven. Op dit moment is het een oplaaiende discussie waarbij ze eigenlijk genoodzaakt zijn om deze gegevens op korte termijn openbaar te maken. De verwachting van critici is dan ook dat de prijs hierdoor gaat instorten. Er zijn namelijk niet veel grondstoffen nodig voor de productie van verf. Daarnaast zijn de grondstoffen die gebruikt worden vaak relatief goedkoop in te kopen.

verf grondstofprijzen

Waar kun je verf kopen?

Verf voor de juiste prijs kopen kan bij de groothandel die meestal alleen open is voor bedrijven. Echter zijn er steeds meer bedrijven die een soort van groothandel voor particulieren openen. Dit zorgt ervoor dat ook zij de verf tegen de juiste prijs kunnen krijgen. Daarnaast kan er ook via het internet verf besteld worden tegen een gunstig tarief. Het is een hele zoektocht, maar uiteindelijk kan dit veel verschil maken per liter. Het is natuurlijk altijd afhankelijk van het totaal aantal liters verf dat iemand nodig heeft. Hoe meer er van een product gekocht wordt hoe meer korting er door de meeste bedrijven gegeven wordt. Dit is dan ook de reden dat schilders vaak goedkoper aan hun verf kunnen komen.

Op deze manier kan ook jij de beste verf prijs vinden

Wanneer er goed gezocht wordt op het internet en de diverse winkels die er zijn kan er een goede prijs voor verf gevonden worden. Het is verstandig om regelmatig de acties en aanbiedingen van winkels in de gaten te houden. Er zijn namelijk veel winkels die regelmatig een kortingsactie hebben oplopend tot wel zo’n 50 % op kleurenverf en op witte verf soms wel 70%. Hierdoor weten de mensen ook dat er tegen een reguliere prijs geen verf gekocht moet worden. Vaak stellen zij dit dan ook uit totdat de prijs aantrekkelijk genoeg is voor hen. Het verschil is namelijk reuze en in de meeste gevallen kan wachten geen kwaad.

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jouw Saxo account. En leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button