Energie

Uranium

Uranium

Koop hier je uranium aandelen

Uranium prijs

De Uranium prijs wordt bepaald door het gebruik van deze grondstof. De laatste jaren is de prijs hard aan het dalen omdat er steeds meer gebruik van gemaakt wordt. Hierdoor kunnen leveranciers meer van deze grondstof winnen en dus ook voor een goedkopere prijs aanbieden. Er worden steeds meer testen gedaan met kernwapens en rakketten waarbij deze grondstof een bepalend element is. Het scheikundige element voor deze grondstof is U en in de boeken kan het terugvonden worden als atoom 92. Een leuke feitje is dat dit atoom het sterkste atoom van de hele aarde is. Het is pas in 1789 ontdekt door een Duitser. Vanaf de 20e eeuw is het een belangrijk grondstof geworden voor de Verenigde Staten. Daarnaast was het een cruciale grondstof tijdens de 2de wereldoorlog toen de kernwapens veel gebruikt worden. Vandaag de dag zijn er ook veel Aziatische landen die hier gebruik van maken.

Hoe wordt de uranium prijs bepaald?

De uranium prijs bestaat uit 2 onderdelen de grondstofprijs voor de langetermijncontracten en een prijs voor de incidentele aankopen. Vaak is er met een contract een bepaalde prijs afgesproken voor de duur van een aantal jaren. Echter schommelt de prijs regelmatig van deze grondstof waardoor het steeds interessanter wordt om dit incidenteel in te kopen. In 2016 is er een sterke prijsdaling geweest van 70 dollar naar 20 dollar. Wel moet er opgelet worden met het incidenteel kopen van uranium. Dit wordt vaak gedaan op de zogenaamde spotmarkt waar ook een fee wordt gerekend. Het is dus niet interessant om daar een lage hoeveelheid in te kopen, maar er moet hier groot ingekocht worden om maximaal voordeel te behalen. De prijzen zijn sinds 2017 weer aan het stijgen en deze zit nu inmiddels boven de 40 euro. Tot de volgende kernramp of aanval met kernwapens zal de prijs naar verwachting blijven stijgen. Dit komt omdat de afname van dit product minder wordt waardoor de prijs weer opnieuw onder druk staat.

Waarvoor wordt uranium gebruikt?

De uranium prijs is vooral voor de overheden belangrijk. Zij investeren namelijk het meeste in het behouden van kerncentrales en de productie van kernwapens. Het wordt veelal gebruikt bij bijvoorbeeld een kernwapen zoals een raket die vandaag de dag het meest in Korea worden gemaakt. Echter zijn de Verenigde Staten ook weer druk bezig met deze productie omhoog te krijgen. Kernenergie is daarnaast ook een vervanger voor de normale energie en schijnt veel duurzamer te zijn. Hierdoor zijn er dus ook steeds meer beleggers en energie maatschappijen die daar in investeren. Na de daling in 2017 waren er slechts 10 bedrijven verantwoordelijk voor de afname van uranium. Gelukkig is dit aantal vandaag de dag weer aan het toenemen waardoor er ook een kleine stabilisatie in deze markt is te zien.

Voor wie is de uranium prijs belangrijk?

Vooral overheden, bedrijven en investeerders hebben baat bij een goede en scherpe uranium prijs. Naast de inkopers hebben investeerders ook een grote invloed op deze prijs. Zij zorgen er namelijk in veel gevallen voor dat raketten op kunnen stijgen naar de maan. Echter zijn er ook landen waarbij investeerders nodig zijn voor de productie van kernwapens. Zonder deze mensen zouden overheden en bedrijven geld tekort komen voor voldoende inkoop van dit product. De toenemende vraag voor een reis naar de maan zorgt voor een goede prijs op dit moment. Er zijn namelijk ook steeds meer grote namen die meewerken aan het maken van een raket. Zo heeft Elon Musk laatst zijn space-x raket gelanceerd met succes. Ook Amazon oprichter Jeff Bazos heeft een raket gelanceerd. De komende jaren is dan ook de verwachting dat dit steeds vaker gaat gebeuren.

Raket VliegenWat hebben bedrijven te maken met de uranium prijs?

Bedrijven en investeerders hebben de grootste invloed op de uranium prijs. Zij bepalen namelijk in de meeste gevallen hoeveel er van deze grondstof ingekocht gaat worden. Daarnaast zijn bedrijven altijd op zoek naar nieuwe investeerders zodat ze het nog groter in kunnen kopen. Het is een stof die namelijk niet kan bederven. In de toekomst gaan bedrijven hier steeds meer gebruik van maken waardoor een voorraad nooit weggegooid geld is. Sinds een jaar of 3 of 4 zien we dat de vraag erg is toegenomen waardoor de prijs ook weer langzaam omhoog gaat. Ook overheden hebben hier steeds meer belang bij omdat zij zo het land kunnen beschermen. Doordat  veel landen kernwapens produceren moet er bij andere landen ook een productie worden opgestart.

In deze producten wordt uranium gebruikt

De uranium prijs is de laatste jaren weer enigszins aan het stabiliseren en stijgt op een laag tempo. Urnaium wordt veelal gebruikt als brandstof van kernwapens, maar ook voor de lancering van raketten. Daarnaast doen er regelmatig wetenschappers onderzoek naar deze brandstof en waarvoor zij deze mogelijk kunnen gebruiken. Het zou ideaal zijn als we over een aantal jaar dit kunnen gebruiken als brandstof voor onze auto’s. De CO2 uitstoot hiervan is namelijk vele malen lager als van de reguliere brandstoffen. Echter zitten er teveel gevaren aan deze grondstof waardoor dat nu nog niet mogelijk is. Wel beweren de wetenschappers steeds dichterbij een oplossing te komen, maar zoals je weet kan het dan nog tientallen jaren duren. Dit is niet alleen afhankelijk van de kennis, maar ook het budget heeft een grote invloed.

Waar vind je de beste uranium prijs?

De beste uranium prijs kan meestal gekregen worden door het afsluiten van een contract. Op dit moment zien we namelijk dat de prijs met een lichte stijging omhoog gaat. Wanneer er gekozen wordt voor een meerjarig contract dan is de prijs vast. Echter kan het ook zomaar zijn dat deze grondstof hard in prijs gaat dalen. Onderzoekers ontdekken steeds meer dingen waar deze grondstof in verwerkt heeft gezeten. Daardoor kan de winning van uranium groter worden, maar op dit moment is dat nog niet voldoende. We maken namelijk steeds meer gebruik van deze stof omdat we uiteindelijk reizen naar de maan mogelijk willen maken. Doordat grote namen hier mee bezig zijn is er ook een groot kapitaal beschikbaar. Daardoor zal de prijs in de toekomst nog vele malen hoger zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button