Metalen

Aluminium prijs gaat in de toekomst nog verder stijgen

Aluminium prijs gaat in de toekomst nog verder stijgen

Aluminium prijs gaat in de toekomst nog verder stijgen

Het is voor veel mensen geen onbekend nieuws dat de Aluminium prijs in de toekomst verder gaat stijgen. Er zijn al veel fabrieken gesloten die deze grondstof produceren, puur om het feit dat de stroom te duur is. Dit lijkt de komende tijd nog niet te veranderen, sterker nog we zien de prijs voor gas en stroom nog verder oplopen. Deze bedrijven krijgen daar gewoon te weinig tegenmoetkoming voor van de overheid. Er zullen binnenkort dus echt nieuwe contracten moeten worden afgesloten door de producenten van Aluminium, maar ook de klanten die dit afnemen.

De bedrijven die dit afnemen zullen toch echt genoegen moeten gaan nemen met de hogere prijs, want anders hebben ze het product gewoon niet. Het kan goed zijn dat hierdoor veel bedrijven gaan omvallen, want zij moeten zo op meerdere plekken meer gaan betalen. De bedrijven hopen dat de Europese Unie binnenkort met nieuwe plannen gaat komen zodat zij allemaal kunnen blijven bestaan. Het is immers niet alleen een probleem in Nederland, maar in alle Europese landen.

Dit kwamen we te weten van de vakbeurs

Op de vakbeurs in Düsseldorf is ook bekend gemaakt dat de Aluminium prijs alleen maar verder gaat stijgen. Echter laten ze daar ook een ander gezicht zien, want  je leert dat deze grondstof enorme potenties heeft. Daarnaast is het ook een van de belangrijkste materialen die landen nodig hebben om klimaatneutraal te worden. Dit is ook afgesproken op de top in Parijs. Zo zijn er al ideeën aangedragen om hulpmiddelen te verschaffen voor de producenten en remmen te installeren wanneer er een crisis is. Verschillende EU ministers hebben dit medegedeeld op de vakbeurs en zij voorspellen dan ook dat de komende 5 jaren cruciaal zijn voor deze sector. Tevens is het ook hard nodig dat er geld in deze productie wordt gepompt om minder uitstoot te genereren.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button