Magnesiet prijs

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jou Saxo account. Leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Inhoudsopgave

Magnesiet prijs

De magnesiet prijs is afhankelijk van de dikte die je koopt en het gewicht dat de steen heeft. Zo kun je deze stenen per 1-3 gram al krijgen voor €1,00 en 15-20 gram kost €4,75. Er zijn ook vloeren die van dit materiaal gemaakt kunnen worden, maar daar lopen de prijzen weer heel erg van uiteen. Gemiddeld gezien betaal je dan tussen de €12,50 – 25,- per vierkante meter. Hoe groter de oppervlakte is waar je deze aan laat leggen hoe lager de prijs zal uitvallen. Het materiaal is niet erg populair waardoor er genoeg van te krijgen is op de wereldmarkt. Daardoor is de prijs ook al enkele jaren niet of nauwelijks veranderd. De vraag moet echt gigantisch willen stijgen wereldwijd voordat de prijs ook daadwerkelijk veel gaat stijgen. Er is namelijk een groot overschot van deze grondstof.

Wat wordt er gemaakt van magnesiet?

De prijs van magnesiet is laag waardoor het voor veel mensen ook een mooi alternatief is voor de vloer. Vooral bij bedrijven zie je deze vloeren terugkomen, maar ook kun je deze thuis laten leggen. Het grootste voordeel is dat de vloer licht in zijn gewicht is waardoor je ook een mooi afwerking krijgt in huis. De prijzen variëren, maar doordat magnesiet niet super glanzend is is de prijs ook vaak wat lager. Deze vloeren zijn makkelijk aan te leggen en in een paar dagen al droog. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat je ervan kunt gaan genieten. Het is daarnaast ook nog eens geluids- en brandwerend.

Ook kun je magnesiet stenen kopen bij sommige winkels. Dit zijn vaak de witte kiezelachtige stenen die je wel kent uit de tuinen van sommige mensen. Doordat er ook ijzer, mangaan of calcium in de stenen kan zitten zijn ze niet helemaal zuiver wit. Dit vinden sommige mensen juist mooi, maar dat zorgt ook voor de betaalbare prijs.

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jou Saxo account. Leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button