Nieuws

Actuele stand van zaken omtrent de gasprijs

Actuele stand van zaken omtrent de gasprijs

Actuele stand van zaken omtrent de gasprijs

We nemen vandaag weer de tijd om de actuele stand van zaken omtrent de gasprijs met je door te nemen. De afgelopen weken zijn er immers weer verschillende energiemaatschappijen die hun prijzen verhoogd hebben. Als je onder het prijsplafond blijft en niet meer verbruikt als 1200 m3 gas en 2400 KW stroom dan is er niks aan de hand. Echter iedere m3 of KW die je daarbovenuit komt heeft daar wel invloed op.

Als we de gasprijs vergelijken met die van 12 Oktober dan zien we toch wel al een daling van bijna 30%. Dit wil niet zeggen dat we minder gaan betalen, maar de stijging in de prijs is daardoor wel een stuk minder. Al met al blijft het nog duur en het zal nog een lange weg hebben voordat het weer op het oude niveau is.

Tevens is er onlangs ook een vergadering bij de Europese Unie geweest over het in toom houden van deze prijzen. Inmiddels zijn ze zover dat ze een richtprijs met elkaar hebben afgesproken over vloeibaar gas het zogenaamde LNG. Dit kan mogelijk de oplossing zijn voor de stijgende prijzen, want je kunt dit een stuk goedkoper inkopen. Bovendien is het in best veel landen te verkrijgen en ook het vervoer is niet al te duur. Het is een prima oplossing om de tekorten aan te vullen die zijn ontstaan door de boycot richting rusland.

Hoe ziet het er de komende tijd uit

Wij verwachten dat de gasprijs voorlopig nog wel zal blijven afnemen. Echter we niet op voorhand met hoeveel procent. Dit is heel lastig te voorspellen, omdat de contracten voor LNG nog niet zijn afgesloten. Hier wordt stevig over onderhandeld en pas als dit rond is zullen we een grotere daling zien.

Echter blijven we wel positief gestemd, want we zien dat sinds Augustus de prijs al aan het dalen is. Het is blijven hopen dat deze omkeer voorlopig nog blijft doorzetten, want dan kan volgend jaar de prijs voor gas ook weer omlaag.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button