Doorbraak in het recyclen van MDF

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jouw Saxo account. En leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Waarom is het recyclen van MDF een doorbraak in duurzaamheid?

Tot voor kort leek het recyclen van MDF (Medium Density Fiberboard) op grote schaal een onmogelijke opgave. De oorzaak daarvan ligt bij de verlijmde houtvezels, die niet herbruikbaar leken.

Unilin Group heeft echter een revolutionaire technologieontwikkeld, die MDF-recycling op industriële schaal mogelijk maakt.

De technologie is vergelijkbaar met een snelkookpan. De verlijmde vezels worden losgemaakt door stoom en druk en worden vervolgens opnieuw gebruikt.

Unilin Group overwint hiermee een groot obstakel en het recyclen van MDF is nu een feit. Dit is een grote doorbraak in de wereld van materialen.

Met deze innovatieve technologie kunnen jaarlijks wereldwijd miljoenen kubieke meters MDF geproduceerd worden.

De methode verdubbelt de levensduur van MDF-platen. Voorheen werden oude MDF-platen namelijk aan het einde van hun levensduur werden verbrand.

Daarnaast wordt CO2 ook langer vastgehouden. De nieuwe recyclingmethode van Unilin Group opent hierdoor nu de deur naar duurzaamheid op een ongekend niveau.

Unilin Group heeft ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf wil bijvoorbeeld tegen 2030 minstens 25 procent van de grondstoffenmix te vervangen door gerecycleerde vezels.

Hoe beïnvloedt de innovatie van Unilin Group de grondstofprijzen?

Unilin Group ziet innovatie als essentieel voor het bereiken van hun klimaatdoelstellingen en plant de komende twee jaar aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

Veronique Hoflack, president van Unilin Panels, benadrukt als drijvende kracht achter de duurzame innovatie dat het recyclen van MDF slechts het begin van hun duurzame reis.

Unilin Panels is daarnaast onderdeel van Wood Loop. Dit initiatief voegt, met de officiële goedkeuring van de Nederlandse en Franse overheid, MDF-houtresten toe aan het inzamelingssysteem.

Deze ontwikkeling betekent dat jaarlijks 40.000 ton aan circulaire grondstof wordt gerecycled. Dit heeft mogelijk een positieve impact op de grondstofprijzen.

Het groeiende aantal deelnemers aan Wood Loop wijst op een groeiende vraag naar duurzame grondstoffen. In 2024 streven ze naar minimaal 200 deelnemers.

Hierdoor kunnen investeerders profiteren van de verschuiving naar een meer circulaire economie en duurzamere productiemethoden.

hout

Welke invloed heeft MDF-recycling op investeerders?

Het recyclen van MDF is slechts een van de stappen in de duurzame grondstoffenstrategie van Unilin Group.

De duurzame ambities van Unilin Group en het succes van MDF-recycling hebben niet alleen positieve gevolgen voor het milieu maar ook voor investeerders.

Door MDF-houtresten te recyclen via het Wood Loop inzamelingssysteem, ontstaat er een nieuwe circulaire grondstofstroom.

Dit opent deuren voor investeerders die willen bijdragen aan duurzame projecten. Unilin Group is bovendien van plan om de komende jaren 160 miljoen euro te investeren in onderzoek en ontwikkeling.

Dit verkleint niet alleen de ecologische voetafdruk, maar biedt ook kansen voor investeerders, die zich willen inzetten voor een duurzamere toekomst.

De combinatie van innovatieve technologie, circulaire grondstoffenstromen en investeringsplannen wijst op een veelbelovende toekomst voor zowel het bedrijf als de sector als geheel.

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jouw Saxo account. En leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button