Nieuws

Olie productie wordt in Juni opnieuw verhoogd

Olie productie wordt in Juni opnieuw verhoogd

Olie productie wordt in Juni opnieuw verhoogd

Vandaag is er vanuit OPEC een persbericht gestuurd dat de productie van olie wederom omhoog gaat. Echter zit er wel een grote kanttekening aan het hele verhaal. Veel mensen krijgen de indruk dat als de productie van olie en benzine omhoog gaat dat de prijzen ook gaan kelderen. Echter is dit bij lange na het geval niet. In totaal gaan er in juni 432.000 vaten meer geproduceerd worden als in deze maand, maar dit compenseert het tekort nog steeds niet. Dus ook in Juni gaan verwachten we geen lagere benzine prijs en ook de ruwe olie prijs zal naar verwachting op hetzelfde niveau blijven.

Dit zeggen de analisten

De analisten zeggen dat OPEC het veel te positief inschat en dat zij niet verwachten dat de olie productie ook daadwerkelijk gaat stijgen met dit aantal. Ze verwachten wel dat het grotendeels gaat gebeuren, maar niet dat ook daadwerkelijk die 432.000 vaten gehaald gaan worden. Er is immers veel meer nodig als het harder uit de grond pompen van olie. Je moet de vaten ook op voorraad zien te krijgen. Daarnaast is het ook nodig om extra personeel in te huren zodat deze vaten gevuld zijn. En dan hebben we het nog niet eens over het transport van deze vaten. Het wordt dus een flinke uitdaging, maar het is wel goed dat er eindelijk actie komt.

Wat gebeurd er nog meer achter de schermen?

Naast het verhogen van de productie van olie wordt er achter de schermen nog veel meer gedaan. Zo praten verschillende EU-landen over een invoerverbod van de Russische olie. Dit is maatschappelijk gezien een goede maatregel omdat je de oorlog niet wil steunen, maar dit maakt de tekorten aan olie wel groter. Het is dan ook de verwachting dat als deze maatregel wordt doorgevoerd de prijzen zomaar nog meer kunnen gaan stijgen. Deze discussie blijft voor de verschillende landen dus ook lastig. Voor Nederland al helemaal omdat we natuurlijk ook reserves nodig hebben aangezien er steeds meer verkeer op de weg komt. OPEC is nu aan het praten met de verschillende landen om de productie te verhogen echter zijn er nog geen toezeggingen gedaan. Dit komt omdat het in totaal met 7 miljoen vaten verhoogd moet zijn. En dat is nu eenmaal niet zomaar mogelijk. Echter blijven ze ook voorzichtig omdat in China weer verschillende lockdowns zijn. Dit heeft namelijk ook een grote invloed op de prijs van olie en benzine.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button