Nieuws

Prijs voor gas wederom omlaag in Februari 2023

Prijs voor gas wederom omlaag in Februari 2023

Prijs voor gas wederom omlaag in Februari 2023

De prijs voor gas is wederom weer omlaag in Februari 2023. Ook zien we dat het gasgebruik weer verder aan het afnemen is. Hierdoor blijft de opslag wat voller en hoeft er ook minder ingekocht te worden. Sinds eind vorig jaar is de gasprijs al aan het dalen, maar deze trend lijkt zich dus nog even voort te zetten. Dit heeft ervoor gezorgd dat er al enkele energie aanbieders weer vaste contracten aanbieden. Althans voor 6 maanden, want er is voorlopig geen reden voor paniek of een prijsstijging.

De prijs is nog steeds fors, maar we zien toch ook wel de prijzen dalen bij energie leveranciers. Je ziet de prijs nu zelfs heel dicht bij het prijsplafond komen en dat is goed nieuws voor de overheid. Voor de mensen die nu een nieuw energie contract aangaan hoeven zij een stuk minder bij te leggen. Gemiddeld komt de prijs op bijna 54 euro uit terwijl de piek in Augustus 2022 op 339 euro lag.

Wat gaat dit betekenen?

Met de daling in de prijs voor gas verwachten wij dat de vaste contracten langzaamaan weer terug gaan komen. We zien een kleine daling in de opslag voor gas, maar dit is ook normaal gezien het weer van de afgelopen week. Desalniettemin zit hij op 67% terwijl het kabinet 60% voor ogen had. Dit percentage is berekend op de 4 gasopslagen die wij in Nederland hebben. De verwachting is dat vanaf het 2de kwartaal meer energie aanbieders gaan komen met vaste contracten en we hopen op 1-3 jaar vast, maar dit is nog niet zeker.

Voor de mensen die boven het prijsplafond van het kabinet uitkomen brengt dit wel veranderingen met zich mee. We hebben nu allemaal variabelen contracten waarbij de prijs per dag, week of maand veranderd wordt afhankelijk van de leverancier. Zij zullen deze maand wederom gaan merken dat de rekening daalt. Vooral ondernemers en groot verbruikers zien hun vaste lasten dalen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button