Nieuws

Europese gasprijs daalt gigantisch eind 2022

Europese gasprijs daalt gigantisch eind 2022

Europese gasprijs daalt gigantisch eind 2022

De Europese gasprijs blijft de afgelopen maand alleen maar aan het dalen. Echter merken bedrijven en consumenten hier nog niets van in de portemonnee. Inmiddels is hij zelfs al zover gedaald dat hij weer op niveau is als het begin van het jaar. Echter is de oorlog in Oekraïne nog steeds gaande en daarom zijn leveranciers voorzichtig met het aanpassen van de prijs.

Het kan immers zijn dat de situatie vandaag op morgen zomaar weer veranderd. Echter zijn we nu een stuk beter voorbereid. Dit is dan ook de reden dat de experts niet zomaar pieken verwachten. Zij vinden dat energiemaatschappijen nu aan zet zijn. Alleen de mensen met een zogenaamd dynamisch contract (veelal de bedrijven in Nederland) merken een dalende prijs. Voor consumenten is het ook mogelijk dat zij daar iets van merken, maar dan is dat alleen voor de variabele contracten.

Echter zitten hier ook weer een hoop kanttekeningen aan, waardoor het niet eenvoudig is om aanspraak hierop te maken. Dit ligt er namelijk aan hoe vaak en wanneer de energiemaatschappij voor jou energie inkoopt. Als zij dit vandaag de dag doen dan merk je het wel, maar doen ze het alleen in Februari en November om maar een voorbeeld te noemen dan zul je nog weinig merken. De prijs voor gas kan dus in sommige situatie wel veranderd zijn.

Is de energiemaatschappij verplicht om de rekening te verlagen ?

Nee de energiemaatschappij is niet verplicht om de gasprijs naar beneden te doen. Er zijn een aantal factoren die daarbij een rol spelen. Zij hoeven dit alleen te doen als een nieuwe klant bij hen komt en zij nu een contract afsluiten. Echter zit er dan ook nog een kanttekening aan en dat is dat energie dan ook nu ingekocht moet zijn. Hebben ze dit 3 maanden eerder gedaan en doen ze dit pas over 3 maanden dan merk jij hier nu nog niets van. Natuurlijk heb je wel recht op prijsplafond per 1 Januari 2023.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button