Nieuws

Tarweprijs blijft stijgen

De tarweprijs blijft ook in 2021 volop stijgen. In de hoofdstad van Frankrijk beleefde de beurs tot nu toe spannende dagen wanneer we kijken naar de tarweprijzen. In de termijnnotering van maart is de prijs gestegen van €214,75 naar €229,50 per ton. Dat is een stijging van maar liefst €14,75. Voor mei is de termijnnotering ook fors hoger. Deze steeg van €212,25 naar €225,25 met €13.

tarweprijs

Tarweprijs

Aan deze stijgingen liggen diverse geruchten ten gronde. Zo lijkt een zwakkere Euro een verwachte groei van de Russchische export quota, en slechtere weersomstandigheden hiervoor de aanleiding. In de hier voorafgaande periode werd er door de EU maar liefs 209.000 ton graan geexporteerd. Qua import lagen de aantallen op zo’n 561.000 ton.

Mondiaal gezien is er nadat het Amerikaanse ministerie van Landbouw de publicatie van het WASDE rapport ook een stijging in de noteringen van tarwe geweest. In dit rapport wordt er gesproken over een groter hoeveelheid ingezaaid tarwe in de Verenigde Staten. Dit betreft maar liefst 5%.

Ook voor de komende maanden is de verwachting dat de tarweprijs zal blijven stijgen. Natuurlijk speelt de mondiale droge weersomstandigheden hier een grote rol in. Dit export sentiment wordt ook nog eens versterkt door de enorme hoeveelheid inschrijvingen. Veel landen zijn nog op zoek naar in ieder geval 200.000 ton of meer tarwe. Lees hier meer over de totstandkoming van tarweprijzen.

Bron

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button