Tarwe prijs

Table of Contents

Hoe kan je beleggen in tarwe?

De fluctuaties die duidelijk worden wanneer je de tarweprijs grafiek bekijkt hebben ervoor gezorgd dat beleggers steeds meer interesse zijn gaan vertonen in tarwe als investeringsproduct. 

Dat ligt een beetje in de trend met de sterk toegenomen populariteit van allerhande grondstoffen uit verschillende segmenten van de markt. Het is dan ook zo dat niet alleen beleggen in tarwe kan rekenen op een aanzienlijke populariteit, dat kan eveneens worden gezegd van bijvoorbeeld koffie en maïs, maar ook investeren in cacao wordt stelselmatig populairder.

Wil je graag beleggen in tarwe? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er hiervoor verschillende mogelijkheden bestaan. In eerste instantie kan je hiervoor kijken in de richting van diverse individuele aandelen die op de markt beschikbaar zijn. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan:

 • Glencore; 
 • Bunge; 
 • ADM;

Wat maakt beleggen in tarwe potentieel risicovol?

Ondanks het feit dat beleggen in tarwe de voorbije jaren steeds populairder is geworden kan er worden vastgesteld dat er toch ook een zeker risico aan verbonden is. Voor tarwe geldt namelijk dat ze als grondstof over een aanzienlijk volatielere koers beschikt in vergelijking met andere mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. De volatiliteit van tarwe kan dan ook een beetje worden vergeleken met deze van grondstoffen als mais en koffie, maar ook met het koersverloop van cacao. 

Investeren in deze verschillende grondstoffen zorgt er dan ook voor dat je best wat (extra) volatiliteit toevoegt aan je portefeuille. Kan je daarmee leven? Dan kan beleggen in tarwe ook zomaar een interessante meerwaarde voor je portefeuille met zich meebrengen. 

De belangrijkste reden waarom er bij beleggen in tarwe sprake is van zoveel volatiliteit heeft te maken met het feit dat het risico bestaat op een misoogst. Voor tarwe geldt dat ze een eenjarig gewas is wat ervoor zorgt dat ze elk jaar opnieuw wordt ingezaaid. Zowel een mislukte oogst als geopolitieke spanningen kunnen ervoor zorgen dat de waarde van tarwe sterk wordt beïnvloed.

Investeren in tarwe, wat zijn de mogelijkheden?

Zou je graag willen investeren in tarwe? Dan zal je tot de vaststelling komen dat dit op een vergelijkbare manier kan gebeuren zoals bijvoorbeeld beleggen koffie, investeren in mais evenals investeren in cacao

Dit betekent concreet dat je kan beleggen in individuele tarwe gerelateerde aandelen, maar daarnaast kan je tevens kiezen voor een belegging in een ETF of ETC. Bekende voorbeelden op dit vlak zijn de Wisdomtree Broad Commodities ETC en de Wisdomtree Commodity Securities ETC. Wil je toch eerder in losse aandelen beleggen? Dan kan je kijken naar bijvoorbeeld:

 • Glencore; 
 • Bunge; 
 • ADM;

Van individuele aandelen wordt vaak gezegd dat ze risicovoller zijn omdat ze geen echte spreiding mogelijk maken. Voor een aandeel als Glencore geldt dat echter helemaal niet. Deze in Zwitserland gevestigde onderneming staat er namelijk om bekend niet alleen te handelen in agrarische producten, maar ook in bijvoorbeeld metalen en energie. 

Wil je dus bijvoorbeeld ook graag investeren in aluminium of beleggen in edele metalen? Dan zou je met het Glencore-aandeel zomaar even meerdere vliegen in één klap kunnen slaan! Ook door te beleggen in bepaalde individuele aandelen is het dus duidelijk mogelijk om een zekere mate aan diversiteit in je portefeuille te implementeren. Dit kan voor veel beleggers interessant zijn om te weten.

Je hoeft er helemaal niet vreemd meer van op te kijken wanneer beleggers aangeven te beleggen in tarwe. Dat er zoveel interesse bestaat in deze grondstof hoeft niet te verbazen. Uiteraard is het namelijk een belangrijke grondstof voor de mens omdat we onszelf voeden met dit type graan. 

Een blik op de tarweprijs grafiek leert ons bovendien eveneens dat het volatiele koersverloop interessante perspectieven kan bieden voor beleggers. Overweeg jij ook om te investeren in tarwe, maar kan je eerst nog wel een beetje extra informatie gebruiken? Blijf dan zeker verder lezen! 

Het weer, een bepalende factor voor de tarweprijs 

Wil je gaan beleggen in tarwe? Dan is het vanzelfsprekend dat je graag zal willen weten welke factoren een invloed uitoefenen op de tarweprijs. Hiervoor kan in het bijzonder worden gekeken in de richting van het weer in de belangrijkste productieregio’s. 

Zo kan droogte in bijvoorbeeld Canada en de Verenigde Staten leiden tot een enorme piek in de tarweprijs. Door middel van de zogenaamde “wheat future” kan vrij realistisch worden ingeschat wat de actuele waarde van de tarweprijs nu precies is. 

Het onvoorspelbare karakter waar het weerbeeld over beschikt zorgt ervoor dat de volatiliteit van de tarweprijs doorgaans als meer dan behoorlijk kan worden bestempeld. 

Bovenstaande zijn de grootste en tevens ook de bekendste tarwe gerelateerde aandelen op de beurs. Wie wil investeren in tarwe doet er wel steeds goed aan om de actuele marktomstandigheden in het oog te houden. Weet je, je kaarten echter goed te spelen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat deze grondstof zomaar een waardevolle aanvulling voor je portefeuille kan zijn. 

Gespreid(er) beleggen door middel van een ETF?

Wil je liever op een meer gespreide manier beleggen in tarwe? Zou je dan ook bijvoorbeeld willen kunnen rekenen aan blootstelling aan verschillende andere grondstoffen? Dat kan. Veel belegger kiezen voor bijvoorbeeld beleggen in maïs naast tarwe omdat ook dit een belangrijke grondstof is. 

Als hier ook jouw voorkeur naar uitgaat zal je moeten kijken in de richting van een ETF. Enkele gespreide ETF’s of ETC’s waar je dan naar zou kunnen kijken zijn met name de Wisdomtree Broad Commodities ETC en de Wisdomtree Commodity Securities ETC. 

Bij deze vorm van investeren in tarwe kan je altijd rekenen op een veel grotere spreiding dan wanneer je de keuze zou maken om te gaan investeren in individuele aandelen van tarwe gerelateerde ondernemingen. 

Tarwe is een grondstof welke we uiteraard allemaal kennen als voedingsstof. Het heeft een eeuwenoude geschiedenis en staat op de tweede plaats (na rijst) van de belangrijkste granen ter wereld. Er zijn een aantal belangrijke kenmerken met betrekking tot groeivermogen, verwerking, houdbaarheid en beleggingen die te maken hebben met tarwe. We lichten ze toe in dit artikel.

Actuele koers van Tarwe

De actuele koers van tarwe is terug te zien in bovenstaande grafieken. Deze worden dagelijks bijgewerkt, zodat je direct de laatste informatie terug kunt vinden. Waar we het verder over gaan hebben, lees onderstaand overzicht.

 

1. Wat is tarwe precies?

Tarwe is een graansoort. Zo zijn meel en bloem een product gemaakt van tarwe. Het zit verwerkt in heel veel verschillende soorten producten, zoals brood, pannenkoeken, pasta, couscous. Maar er zijn ook nog eens verschillende soorten tarwe zoals emmer, spelt, harde durum-tarwe en zachte broodtarwe.

Een belangrijke bron van vezels, vitamines en mineralen zijn de volkoren tarwe. Mensen met de aandoening coeliakie kunnen geen tarwe tot zich nemen, omdat het gluten bevat. Bron: Voedingscentrum

Tarwe veld met blauwe lucht

2. Welke voordelen biedt tarwe?

Tarwe heeft een aantal belangrijke voordelen, waardoor dit graansoort tot de tweede grootste speler van de wereld is. Het bezit bijvoorbeeld het vermogen om zeer snel te groeien in een breed spectrum van diverse omgevingen. Ook de lange houdbaarheid werkt in zijn voordeel. Net als de voedingswaarde en eiwitgehalte die beide erg hoog zijn.

3. Tarwe in vergelijking met andere graansoorten

Tarwe wordt net als bijvoorbeeld maïs niet alleen gebruikt in onze voedselketen, maar ook als biobrandstof. Qua eten vindt je tarwe terug in bijvoorbeeld pizza’s, pasta’s, brood etc. De hoeveelheid tarwe die wordt geproduceerd gebruikt de voedselindustrie ongeveer 58% van de totale tarweproductie. Een groot deel van de geproduceerde tarwe wordt gebruikt voor het maken van bio brandstoffen of andere derivaten die bestemd zijn voor de industrie.

Als we tarwe vergelijken met rijst, dan heeft het veel minder arbeid en water nodig om te groeien. Landen die een onderhoudsarme oplossing zoeken om hun bevolking van voedsel te voorzien, kiezen daarom ook graag voor tarwe.

Er is wel iets interessants aan de hand met tarwe. Er is momenteel een verschuiving aan de gang, met betrekking tot de afname van tarwe. Door de opkomst van ethanol hebben veel boeren de voorkeur gegeven om maïs te telen, in plaats van tarwe. Het gevolg hiervan kan de komende jaren gaan leiden tot tekorten en uiteraard hogere prijzen.

4. Investeren in tarwe

Vanuit het perspectief van investeren in tarwe zit er een belangrijke eigenschap aan dit voedsel. Namelijk dat het in staat is om een bevolking op lange termijn te voeden. Net als bij andere grondstoffen, zijn tarweproducten aantrekkelijk voor beleggers om hun portefeuille mee te verbreden. Wanneer bijvoorbeeld de inflatie stijgt, dan stijgen ook de prijzen van grondstoffen zoals tarwe.

Conclusie hiervan is dat wanneer inflatie andere beleggingen kan verkleinen, helpt het aan de andere kant om grondstofsectoren te stijgen in waarde. En door het wereldwijde gebruik van tarwe, maakt het een aantrekkelijke inflatie hedge*.

* Inflatie hedge = een investering van activa die niet gevoelig zijn voor c.q. hun waarde behouden in tijden van inflatie. Denk hierbij aan natuurlijke hulpbronnen, bepaalde grondstoffen en edelmetalen. Bron: De financiële begrippenlijst

4.1 Hoe te investeren in tarwe grondstoffen?

Tarwe productielanden

In tegenstelling tot veel andere grondstoffen die maar in een paar landen worden gedomineerd, zijn tarweproducenten over de gehele wereld terug te vinden. De grootste spelers in tarwe zijn onder andere China en India. Maar ook landen als Canada en Duitsland beschikken over een grote capaciteit aan tarweproductie.

Bron: Amerikaanse ministerie van Landbouw

4.2 Belangrijk om te weten; hoe wordt tarwe gemeten?

Ga je investeren in tarwe? Dat is het goed om te weten hoe dit grondstof product wordt gemeten. Voor investeringen en boekhoudkundige doeleinden dan wordt er gemeten in bushel. Een bushel bevat ongeveer 60 pond tarwe. Het gaat dus niet om grammen of kilo’s, maar over bushels. Deze maateenheid is specifiek voor de graanmarkt. Het vertegenwoordigt ongeveer 27,21 kilo tarwe.

Er is nog een belangrijk kenmerk in de handel van tarwe. Namelijk dat de notering niet in Amerikaanse dollars, maar in Amerikaanse centen worden weergegeven.

4.3 Wat is het voordeel van handelen in tarwe?

Waarom veel handelaren tegenwoordig naar de tarwemarkt trekken, is de stijgende lijn die we zien met betrekking tot de grondstofprijs. Als we naar de geschiedenis van de tarweprijzen kijken, zien we dat de algemene trend is dat het op lange termijn goed blijft gaan, maar dat de markt wel een paar bijzondere fases heeft doorgemaakt.

Van 1999 tot 2005 bleven de tarweprijzen ongeveer stabiel rond de 300 cent per bushel. Maar plotseling kwam er een groei in deze markt en bereikte tarwe de ongekende stijging in 2008 van 1334 cent per bushel.

Deze bovenstaande periode werd onmiddellijk gecorrigeerd door een daling dit stopte op 500 cent per bushel. De reden waarom dit hoogtepunt op tarwe tot stand kwam heeft men toegeschreven aan de plotselinge industriële interesse voor deze natuurlijke grondstof. Bio-ethanol was tot stand gekomen.

5. Indicatoren welke gevolg hebben voor de tarwe prijs

Er zijn een paar indicatoren die helpen richting te geven in het inschatten van de komende prijzen van tarwe. Deze gegevens helpen tarwehandelaren om marktrichting en de trend in te schatten voor de midden- tot lange termijnvisie. De punten die de prijs van tarwe het meest bepalen zijn:

 • Klimatologische omstandigheden
 • Vraag en aanbod (net als alle andere grondstof prijzen)
 • Het commerciële beleid van productie- en afname landen (import, export, belastingen etc.)
 • Voorraad niveaus (te vergelijken met aanvoer- en productiecijfers)
 • Ontwikkeling van wereldbevolking

6. De volatiele markt van tarwe

De meest actieve maanden van levering van tarwe zijn omtrent maart, mei, juli, september en december. Naast sojabonen is tarwe een vrij volatiele markt met een groot dagelijks aanbod. Omdat het zo veel wordt gebruikt – wereldwijd – kunnen er dagelijks schommelingen te zien zijn.

Tarwe blijft een natuurproduct. En hoewel de tarwehandel een volatiele markt blijkt te zijn, is het product ook afhankelijk van weersinvloeden. Zo zien we dat droogtes en natuurrampen grote schade kunnen aanbrengen aan landerijen en voorraden en de prijzen kunnen doen stijgen.

7. Kenmerken wanneer je gaat handelen / investeren in tarwe

Tarwe is een belegging die veel inspanning vergt. Met name wanneer het voor de korte termijn gaat. Het is een belegging die je goed in de gaten moet houden. Wanneer je dus niet constant de beurs in de gaten wilt houden, dan is tarwe wellicht geen goede belegging voor je.

Ben je geïnteresseerd geraakt in de diverse grondstofprijzen? Volg dan de actuele goudkoers, zilver, brons, koper en platina koers.

Tarwe oogsten

Zo zag 2021 eruit

In 2021 zagen we de tarwe prijs al gedeelte stijgen naar een nieuw record van €300,- per ton. Als we kijken naar de gegevens van Januari 2021 is dat een groot verschil. Toen bedroeg de prijs €175 per ton en we kunnen dus bijna over een verdubbeling spreken. In het afgelopen jaar is het klimaat ernstig veranderd en dat merken de boeren die dit product telen dan ook erg goed. Zo duurde het niet alleen langer voordat ze het product konden oogsten, maar ook hadden ze kleinere opbrengsten. Vooral in West-Europa en de Verenigde staten viel dit tegen. We hopen maar dat 2022 een stuk beter gaat worden!

De ontwikkelingen van de tarwe prijs in 2022

Vorig jaar zagen we al recordbedragen voor de prijs van tarwe verschijnt, maar dit jaar slaat alles. Diverse soorten tarwe komen namelijk uit Oekraïne waar het nu oorlog is. Hierdoor gaan er voorraden verloren. Daarnaast zijn veel mensen vertrokken waardoor het zaaien van de velden niet gebeurd is. Inmiddels sinds we al op een prijs €410,- voor een ton. Dit was vorige maand nog €375, wat ook al aan de hoge kant is. Gelukkig zien we wel dat de leveringscontracten die bedrijven aan willen gaan tot 2023 een stuk goedkoper zijn. Hiervan komt de prijs op ongeveer €310,- uit. De oorlog is nog niet voorbij, dus dit kan ook zomaar nog eens de andere kant opgaan. Maar vooralsnog zijn dit de gegevens die recent bekend gemaakt zijn.

Van tarwe is bekend dat ze samen met rijst en mais toebehoort tot de groep van de meest geconsumeerde granen op deze planeet. De belangrijkste producenten van tarwe zijn China met zo’n slordige 115 miljoen ton per jaar en India met ruim 85 miljoen ton. 

Andere belangrijke producenten zijn met name de Verenigde Staten en Canada evenals Duitsland, Frankrijk en Oekraïne. De MATIF van Parijs evenals de CBOT in de Verenigde Staten maken het mogelijk om te handelen in tarwe door middel van futures.

 Het sterke belang waar tarwe over beschikt binnen onze voedseleconomie zorgt ervoor dat ook beleggen in tarwe door de jaren heen ontzettend populair is geworden.

Liveblog: Tarwe prijs in Nederland Juni 2023

03-06-2023: Op de termijnbeurs is de tarwe prijs vandaag geëindigd op €224,-. Dit is een daling van 1%.

01-06-2023: De tarwe prijs is ietsjes omhoog naar €226,50 per ton.

30-05-2023: De tarwe prijs is vandaag gelijk gebleven aan de stand van vorige week vrijdag.

28-05-2023: Het ziet er nu nog niet naar uit dat de tarwe prijs gaat stijgen of dalen. Maar dit zullen we tot dinsdag af moeten wachten i.v.m. Pinksteren.

26-05-2023: Vandaag eindigde de tarwe prijs ook weer hoog op €228,25 aan het einde van de dag op de termijnbeurzen.

24-05-2023: Ook vandaag schiet de prijs voor tarwe weer omhoog en hij staat aan het eind van de dag op €226,75 per ton

22-05-2023: De tarwe prijs is weer iets gestegen en eindigt vandaag op €223,50.

20-05-2023: Gisteren eindigde de tarwe prijs op €222,50 doordat op het laatste moment de graandeal is verlengd.

18-05-2023: Wederom is de tarwe prijs verlaagd en hij staat nu op €228,- per ton.

16-05-2023: Vandaag zien we de tarwe prijs weer iets dalen en eindigt hij op €234,50 per ton.

14-05-2023: De tarwe prijs is opgelopen tot €239,- op de termijnbeurs.

12-05-2023: Ook vandaag steeg de tarwe prijs weer iets en is hij geëindigd op €234,75 per ton.

10-05-2023: Helaas zien we de tarwe prijs weer flink stijgen en staat hij aan het eind van de dag op €230,-

08-05-2023: De Tarwe prijs is echt megaveel omlaag gegaan en staat nu op €225,50 per ton.

06-05-2023: De tarwe prijs is weer flink omhoog aan het klimmen en eindigt vandaag op 239,25 per ton.

04-05-2023: Het was vandaag weer spannend op de beurs, want het dieptepunt voor de tarweprijs is bereikt en daarom betaal je nu €234,- per ton. Desalniettemin leek de prijs te dalen naar €228,- maar dit was te voorspoedig.

02-05-2023: De tarwe prijs is zoals verwacht ontzettend hard gedaald. Je betaald nu ongeveer €236,- per ton.

30-04-2023: We vermoeden dat aankomende week de tarwe prijs weer iets omlaag kan gaan. De vrachtwagens van Oekraïne kunnen hun weg vervolgen en dat betekend goedkoper graan/tarwe.

28-04-2023: De tarwe prijs is weer iets aan het stijgen en sluit vandaag op €239,25.

26-04-2023: Vandaag is de prijs voor tarwe geëindigd op €238,- per ton.

24-04-2023: Er is niets veranderd aan de tarwe prijs vandaag, maar de boeren klagen. Ondanks de hogere kosten die zij moeten maken voor kunstmest blijft de tarweprijs maar dalen.

22-04-2023: We verwachten niet dat de prijs van tarwe zal gaan dalen a.s. maandag aangezien kunstmest steeds duurder wordt.

20-04-2023: Vandaag opende de beurs weer met een hogere tarwe prijs van €242,50 per ton.

18-04-2023: Er lijkt weer een lichte stijging in de prijs te zitten waarmee de tarwe prijs op €241,- per ton ligt.

16-04-2023: De tarwe prijs is vandaag weer een paar cent gedaald.

14-04-2023: Vandaag sluit de beurs af met een tarwe prijs van €240,- per ton.

12-04-2023: De tarwe prijs is inmiddels gezakt naar €242,- 

10-04-2023: Vandaag zien we de tarwe prijs alweer iets zakken.

08-04-2023: Gisteren zagen we de tarwe prijs sluiten op €251,-

06-04-2023: De tarwe prijs op de termijnbeurs is vandaag weer wat gezakt naar €254,- per ton.

04-04-2023: Op dit moment zien we de tarwe prijs weer stijgen naar €259,- per ton. Dit is niet gek, want het was ook een te grote daling in een keer.

02-04-2023: De Tarwe prijs is ontzettend hard gedaald in Nederland en op termijnbeurzen naar €249,- per ton.

31-03-2023: Dit weekend wordt er nog geen verandering verwacht voor de prijs van tarwe.

29-03-2023: Ook vandaag is de tarwe prijs omhoog gegaan. Daarmee staat hij nu op €262,- per ton.

27-03-2023: De tarwe prijs is flink gestegen naar €256,- per ton voor leveringen in September.

25-03-2023: Dit weekend zijn er nog geen signalen dat de tarwe prijs maandag bij de opening van de beurs omhoog of omlaag zal gaan.

23-03-2023: Op de termijnbeurs zien we wederom een daling van de tarwe prijs. Deze tarweprijs komt nu ongeveer uit op €249,- per ton. 

21-03-2023: De tarwe prijs in Nederland is gezakt naar €255,- per ton.

19-03-2023: We zijn benieuwd wat de tarwe prijs morgen op de beurs gaat doen. De graandeal tussen Rusland en Oekraïne is namelijk weer verlengd en daarom verwachten we een kleine daling.

17-03-2023: Op de beurs is de tarwe prijs geëindigd op €263,50 zo net voor het weekend dus weer een kleine stijging.

15-03-2023: De tarwe prijs is wederom gezakt en niet zo’n beetje ook naar €263,- per ton.

13-03-2023: De tarwe prijs is weer flink gedaald naar €266,-

11-03-2023: Het is een rustig weekend wat betreft de tarwe prijs.

09-03-2023: Op de termijnbeurs is de prijs voor tarwe al gezakt naar €268,- per ton.

07-03-2023: Wederom goed nieuws, de tarwe prijs in Nederland is gezakt naar 272 euro per ton.

05-03-2023: De tarwe prijs zal blijven dalen zolang de graandeal blijft staan verwachten experts. Echter is de opbrengst in Amerika een stuk minder door de hevige sneeuwbuien van de afgelopen tijd.

03-03-2023: Er worden geen spannende veranderingen verwacht voor de tarwe prijs aankomend weekend.

01-03-2023: Vandaag opende de termijnbeurs met een tarwe prijs van €275,- voor de volgende termijn.

27-02-2023: De tarwe prijs is weer flink aan het dalen tot de prijs van €279,- per ton.

25-02-2023: Vandaag is de prijs van tarwe niet bijgewerkt omdat het weekend is, maar de signalen zijn dat hij maandag bij opening een stuk lager zal liggen.

23-02-2023: Op de termijnbeurs zie je dat de prijs van tarwe al naar €285,- aan het zakken is.

21-02-2023: De Tarwe prijs is inmiddels wat gedaald naar €291,- per ton.

19-02-2023: Vandaag zien we geen nieuwe veranderingen voor de tarwe prijs.

17-02-2023: De prijs blijft voorlopig voor tarwe gezien nog stabiel.

15-02-2023: Op de termijnbeurs zien we weer een lichte stijging van de tarwe prijs naar €293,75 per ton.

13-02-2023: We zien dat de tarwe prijs omhoog is gegaan en nu staat op €292,- per ton.

11-02-2023: Vandaag is er niets veranderd aan de prijs voor tarwe.

09-02-2023: Vandaag hebben we wat minder nieuws, want we zien al enkele dagen de tarweprijzen omhoog gaan. Momenteel is de tarwe prijs op de termijnbeurs €289,- per ton.

07-02-2023: De week is goed begonnen wat de tarwe prijs is gedaald naar €280,- per ton.

05:02-2023: Vandaag is er niets veranderd, want de wereldmarkt ligt in het weekend zo goed als stil en daarom blijft de tarwe prijs op hetzelfde bedrag.

03-02-2023: De prijs voor tarwe is vandaag geëindigd op €283,- per ton en daar gaan we het weekend dan ook mee in!

01-02-2023: Vandaag is de tarwe prijs gedaald naar €283,- per ton. 

30-01-2023: We zien weer een kleine stijging in de tarwe prijs naar een prijs van €384,- per ton.

28-01-2023: De tarwe prijs is dit weekend niet veranderd.

26-01-2023: We zien de tarwe prijs op de termijnbeurzen flink schommelen tussen de €272 en €284,- per ton. Dit komt neer op hetzelfde eindbedrag als eerder.

24-01-2023: Zoals verwacht is de tarwe prijs gezakt, maar nog meer zelfs met een prijs die op €280,- per ton is geëindigd.

22-01-2023 : Voor nu is er nog niets veranderd aan de tarwe prijs, maar er zijn signalen dat hij binnenkort flink gaat dalen.

20-01-2023: Opnieuw een daling in de prijs voor tarwe op de termijnbeurzen naar €285,-.

18-01-2023: De prijs voor tarwe is nog een stukje verder gezakt naar een historisch punt van €288,- per ton. Een daling van maar liefst 11 euro per ton.

16-01-2023: Helaas is de nieuwe tarwe prijs nog niet bekend.

14-01-2023: De tarwe prijs is weer iets aan het stijgen en staat weer op €299,- per ton.

12-01-2023: We zien dat de tarwe prijs weer iets verder aan het zaken is naar €296- per ton.

10-01-2023: De tarwe prijs is weer iets omhoog gegaan en komt gemiddeld uit op €299,- per ton.

08-01-2023: We hopen dat er morgen weer positief nieuws is over de tarwe prijs. De vakantie is dan eindelijk voorbij ook voor de meeste mensen op de beurs en dat kan voor schommelingen zorgen, weten we uit ervaring.

06-01-2023: De tarwe prijs is nog steeds hetzelfde. Na wat ups en downs zijn we benieuwd wat volgende week ons te brengen heeft.

04-01-2023: We zijn nog steeds aan het wachten op de tarwe prijs in Nederland. Op de termijnbeurzen zien we vandaag stijgingen tussen de 3 en 9%, we hopen dat dit zich niet verder doorzet.

02-01-2023: De tarwe prijs is vandaag tegen de verwachtingen in weer naar €298,- per ton gestegen op de beurs.

31-12-2022: Uiteraard is de prijs voor tarwe vandaag niet veranderd. Wij wensen jullie allemaal een fijne jaarwisseling.

29-12-2022: Er worden nu al voorspelling gedaan voor de volgende oogst van tarwe in 2023 in Middenmeer waarbij de prijs drastisch daalt. De prijs zou t.z.t. nog maar €260,- per ton zijn.

27-12-2022: We zien vandaag geen veranderingen in de tarwe prijs.

25-12-2022: Natuurlijk zijn de beurzen op eerste kerstdag gesloten, dus helaas kunnen we geen nieuwe tarwe prijs geven.

23-12-2022: Vandaag daalde de tarwe prijs naar €292,- per ton.

21-12-2022: De tarwe prijs is vandaag wederom gezakt en staat nu op € 296,- per ton.

19-12-2022: Wederom blijven we onder de 300 euro en de tarwe prijs staat nu op €298,00- per ton.

17-12-2022: Dit weekend zijn er geen signalen binnen gekomen over een stijging of daling van de tarwe prijs.

15-12-2022: Vandaag is de prijs voor tarwe nog verder gedaald op €299,- per ton. We gaan langzaamaan weer terug naar het verleden.

13-12-2022: Vandaag is de tarwe prijs gedaald naar €302,- per ton.

11-12-2022: Vandaag hebben wij nog geen nieuwe tarwe prijs gevonden.

09-12-2022: Deze vrijdag is er niets veranderd aan de tarwe prijs.

07-12-2022: Er zijn vandaag geen veranderingen in de tarwe prijs.

05-12-2022: De tarwe prijs is weer aan het zakken en staat nu op 305 euro per ton.

03-12-2022: We zien vandaag geen verandering in de tarwe prijs.

1-12-2022: De tarwe prijs staat momenteel op €313,- per ton. 

29-11-2022: Helaas zijn er nog geen nieuwe cijfers omtrent de tarwe prijs bekend gemaakt.

27-11-2022: We hebben nog geen signalen ontvangen over de tarwe prijs of deze na het weekend gaat dalen of juist stijgen.

25-11-2022: We zien dat de tarwe prijs deze vrijdag iets hoger afsloot met 317,50 per ton.

23-11-2022: We zien dat de lange termijn prijs voor tarwe flinke dalende sprongen aan het maken is.

21-11-2022: We zien dat de tarwe prijs inmiddels is gezakt naar €315,- per ton.

19-11-2022: Ook vandaag zien we nog geen blijvende veranderingen in de tarwe prijs.

17-11-2022: We zien geen veranderingen in de prijs van tarwe.

15-11-2022: Vandaag zien we dat de termijnbeurzen 5 euro per ton als tarwe prijs hebben wat een daling betekend van 2 euro per ton.

13-11-2022: Er zijn nog geen veranderingen van de tarwe prijs bekend.

11-11-2022: De termijnbeurzen sloten vandaag af met de tarwe prijs op €327,- wat dus wederom een daling is.

09-11-2022: We zien dat vandaag de tarwe prijs redelijk stabiel is gebleven.

07-11-2022: De tarwe prijs is inmiddels weer gezakt naar €330,- per ton. Zoals beloofd zet de daling vandaag dus al in!

05-11-2022: Het is weekend en we zien nog geen veranderingen in de tarwe prijs. We verwachten dit volgende week wel!

03-11-2022: Rusland schijnt toch weer mee te werken aan de graan deal van Oekraïne en de stekker die eruit was wordt er weer terug in gestopt. De tarwe prijs blijft voor nu onveranderd, maar we verwachten volgende week wel een daling.

01-11-2022: Vandaag zagen we de tarwe prijs weer dalen naar €335,-

30-10-2022: In het weekend bleef de tarwe prijs onveranderd.

28-10-2022: De tarwe prijs is vandaag geëindigd op € 336,50. Dit is dus weer een flinke stijging over 2 dagen!

26-10-2022: Vandaag is de tarwe prijs 5 euro gedaald en daarmee staat hij nu op €330,- per ton.

24-10-2022: Vandaag zijn de beurzen weer geopend en aan het eind van de dag stond de tarwe prijs gewoon weer op €335,-

22-10-2022: We zien vandaag geen veranderingen in de Tarwe prijs. Het is weekend, dus we zijn benieuwd wat de prijs maandag zal doen.

20-10-2022: De tarwe prijs is gelukkig weer aan het zaken. Vandaag stond hij 2 euro lager op €335,-.

18-10-2022: De tarwe prijs is weer gestegen naar €338,- per ton.

16-10-2022: Er is geen verandering in de tarwe prijs te melden vandaag.

14-10-2022: We zien dat de tarwe prijs weer iets gezakt is naar €336,- per ton.

12-10-2022: Goed nieuws de tarwe prijs is eindelijk aan het zakken. Je betaald nu ongeveer €337,- per ton.

10-10-2022: Vandaag zien we nog geen verandering in de tarwe prijs.

08-10-2022: De beurs is gisteren gesloten met een tarweprijs van €348,- per ton.

06-10-2022: De tarwe prijs is vandaag wederom gestegen en kost nu €334,- per ton.

04-10-2022: De tarwe prijs is vandaag flink gestegen naar €330,- per ton. Een mogelijke oorzaak daarvan is de spanning die er nu tussen Rusland en de VS zit.

02-10-2022: Vandaag ligt de tarweprijs op €316,- per ton.

30-09-2022: Wederom een lichte stijging ten opzichte van woensdag in de tarwe prijs. Momenteel betaal je €316,50 per ton.

28-09-2022: De tarwe prijs is weer iets gestegen deze week en je betaald momenteel €316,- per ton.

26-09-2022: De nieuwe cijfers van de tarwe prijs worden nog verwacht. Momenteel is bij ons geen stijging of daling bekend. We blijven het in de gaten houden!

24-09-2022: Aanstaande maandag maken we de nieuwe tarwe prijs voor deze week bekend. Het gaat om het startbedrag waarmee de beurs dan opent.

22-09-2022: Vandaag starten we voor het eerst ons blog over de tarwe prijs. Momenteel ligt de prijs op €310,-. Hiermee is hij op dezelfde stand geëindigd als vorige week vrijdag.d

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button