Nieuws

Prijzen gas, tarwe en olie stijgen gestaag

Prijzen gas, tarwe en olie stijgen gestaag

Prijzen gas, tarwe en olie stijgen gestaag

De prijzen voor gas, tarwe en olie stijgen weer gestaag. We zien namelijk dat benzine een cent duurder is als een dag geleden. Hiermee is dus een abrupt einde gekomen aan de daling qua prijzen aan de pomp van de afgelopen maand. Helaas zal de komende tijd de prijs niet meer snel gaan dalen, maar we weten ook nog niet zeker of en hoeveel deze gaat stijgen.

Ook is er nog lang geen einde aan de langdurige oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Hierdoor zal het de komende tijd nog erg onzeker blijven omtrent de prijzen voor alle bovenstaande grondstoffen. We zagen vandaag nog net geen prijsstijging bij de tarwe prijs, maar deze wordt aankomende week wel verwacht.

Nog steeds ligt Nordstream 1 stil en daardoor is er dus ook geen levering van gas aan Duitsland en dat zorgt ervoor dat ook de prijs van gas weer verder toeneemt. Deze is niet alleen voor onderhoud stil gelegd, maar ook vanwege de sancties die de Europese Unie heeft aangekondigd.

Wat gaat dit concreet betekenen?

De prijzen voor gas en tarwe hebben het meeste invloed op ons consumenten naast de prijs van benzine uiteraard. Gas hebben we allemaal nodig en de winter staat voor de deur. Het komt alles behalve goed uit dat deze prijs nu wederom gigantisch gestegen.

Vandaag en gisteren ontvingen veel mensen bericht van de energiemaatschappij waarbij de nieuwe tarieven per 1 oktober werden vermeld. Dit is veel te laat volgens de ACM aangezien ze dit 30 dagen van tevoren moeten aankondigen. Zonder een naam te noemen scheelt het op 1KW ruim 17 cent. Bij gas is dit zelfs 45 cent per m3. Dit kan meer of minder zijn afhankelijk van je contract.

Mochten we te maken krijgen met een extreem koude winter dan kunnen mogelijk de reserves uitgeput raken. De regeringen verwachten dit niet zo 1,2,3, maar we hebben ook een extreem hete zomer gehad. Het behoort dus naar onze mening tot zeker een van de mogelijkheden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button