Metalen

China gaat meer investeren in nikkel productie

China gaat meer investeren in nikkel productie

China gaat meer investeren in nikkel productie

China heeft onlangs een plan gepresenteerd waarbij ze aangeven meer te willen gaan investeren in de productie van Nikkel. Hiermee bedoelen wij zowel de winning van deze grondstof alsmede de verwerking daarvan. We zijn benieuwd wat dit met de nikkelpijs gaat doen, want er is steeds meer vraag naar deze grondstof.

Bovendien moet dit natuurlijk ook nog terugverdiend gaan worden. De grootste reserve in de wereld ligt momenteel in Indonesië. Zij willen hier natuurlijk ook van profiteren, dus het wordt nog goed onderhandelen voor China want zij zijn daar niet zo enthousiast over.

De voorraad in China is de laatste jaren hard gekrompen en daardoor is dit voor het land zelf een belangrijke deal als ze deze rond weten te krijgen. Jokowi de president van Indonesië wil het liefste dat ook de verwerking in Indonesië plaatsvindt, maar vooralsnog ziet China daar niets in.

De komende maanden zal er dus nog hard gewerkt moeten worden aan een akkoord. 

Om welke bedragen gaat het ?

China gaat flinke investeren in nikkel volgens de informatie van het Financiële Dagblad. Alleen dit jaar gaat er op 2 Indonesische eilanden (Sulawesi en Halmahera) al meer als 3 Miljard euro geïnvesteerd worden. Dit bedrag kan later zelfs nog meer worden, maar voorlopig is dit het plan van China.

Dit is een flink bedrag als je dat vergelijkt met de afgelopen 10 jaar. China heeft in die jaren meer als 14 Miljard euro geïnvesteerd. Alleen dit jaar al gaan ze dus meer als 20% van de afgelopen 10 jaar investeren, wat een flink bedrag is ook voor een land als China.

Echter is het een investering die zeker nodig is voor de nieuwe economie in China. Voornamelijk voor accu’s want daar zit een kathode om die bijna geheel is gemaakt van deze grondstof. Ook wordt het veel gebruikt voor het maken van roestvrij staal.

Bovendien gaat het de komende jaren alleen maar een belangrijkere grondstof worden voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van elektrische auto’s. We zitten in een transitie waarbij de vraag naar deze auto’s exponentieel stijgt.

In het land zelf is slechts 5% van de wereldproductie van deze grondstof te winnen. Dit betekend dat ze erg afhankelijk zijn van deals met andere landen zoals Indonesië.

Echter willen ze daarentegen ook niet zomaar de productie en technische kennis met de landen delen. Dit zou namelijk betekenen dat de landen het op den duur voor zichzelf willen gaan doen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button