Beleggen in grondstoffen

Investeren in aluminium, wat moet je weten?

Investeren in aluminium, wat moet je weten?

Eén van de in de praktijk sinds jaar en dag meest populaire materialen is ongetwijfeld aluminium. Voor dit materiaal geldt dat er dan ook meerdere voordelen aan verbonden zijn. Om te beginnen kenmerkt ze zich door een relatief beperkt gewicht. 

Daarnaast is het echter zo dat ze ook eenvoudig te bewerken valt. In de praktijk kan er worden vastgesteld dat ze voor heel wat uiteenlopende toepassingen wordt ingezet. Hierbij kan niet alleen worden gedacht aan de productie van huishoudelijke apparaten, maar ook aan aluminiumfolie evenals auto’s en bouwsteigers. 

Investeren in aluminium wordt sinds jaar en dag door experten als een potentieel zeer interessante mogelijkheid gezien om te overwegen. Hoe je dit nu precies kan doen ontdek je hieronder. 

Hoe interessant is beleggen in aluminium?

Er wordt door beleggingsexperten stelselmatig benadrukt dat het altijd van belang is om bij het samenstellen van je portefeuille een lange termijn perspectief aan te houden. Dat is zeker het geval wanneer je ervoor kiest om te investeren in bepaalde grondstoffen of materialen. 

Op moment van schrijven kan er dan ook worden vastgesteld dat er in de wereld nog sprake is van een ruimschoots voldoende voorraad aan aluminium. Dit is ook terug te zien in de aluminium prijs grafiek. Dat heeft er toe geleid dat de waarde van dit metaal door de jaren heen aanzienlijk is gedaald. Dit heeft menig aantal aluminiumbedrijven in zwaar weer gebracht, maar anderzijds heeft het er ook voor gezorgd dat er een potentieel interessant aankoopmoment voor beleggers en investeerders is ontstaan. 

Beleggen in aluminium blijft volgens menig aantal experten dan ook een interessante keuze voor de toekomst. Zoals eerder al aangehaald is het zo dat dit materiaal voor menig aantal verschillende doeleinden wordt gebruikt. 

Al deze verschillende zaken knagen enigszins aan de voorraden met aluminium die op de markt voor handen zijn. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er mondiaal nog steeds sprake is van een ruim voldoende voorraad bauxiet. Dit is de grondstof waar aluminium uit wordt vervaardigd. Zolang dit het geval is zal dat de waarde van het materiaal uiteraard drukken.

Hoe investeren in aluminium?

Wanneer je graag wil investeren in aluminium zijn er verschillende manieren om dat te doen. In eerste instantie zou je kunnen kijken in de richting van individuele aandelen van bedrijven die deel uitmaken van de aluminiumsector. Het gaat hierbij dan om aandelen zoals met name:

  • UC Rusal;
  • Alcoa;
  • Aluminium Corp. Of China;

Bovenstaande zijn enkele van de grootste en bijgevolg tevens ook belangrijkste aandelen uit de sector van het aluminium. Als je ervoor kiest om in één van deze ondernemingen te investeren dien je, je er wel bewust van te zijn dat er geen sprake is van ook maar enige spreiding. 

Dat is wel het geval wanneer je zou kiezen voor beleggen middels een ETF. In dat geval zou je bijvoorbeeld niet alleen maar investeren in aluminium. Middels een goed gediversifieerde ETF kan je bijvoorbeeld ook:

  • Investeren in lithium;
  • Beleggen in edele metalen
  • Beleggen in platina;
  • Investeren in uranium;

In bepaalde gevallen biedt de beleggersmarkt ook de mogelijkheid om fysiek te investeren in bepaalde materialen en grondstoffen. Bij beleggen in aluminium is dit echter niet echt relevant.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button