Gallium prijs

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jouw Saxo account. En leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Inhoudsopgave

Gallium prijs grafiek en tabellen

In de Gallium prijs grafiek en tabellen nemen we je mee naar de verschillende prijzen die de markt heeft. Als brok betaal je ongeveer €699,- per kg wat nog wel meevalt. Wanneer je het als poeder gaat kopen dan komt het al snel neer op €1113,- per kg.

Het is een grondstof die veelal wordt gebruikt voor het maken van zuiver glas en porselein. Denk hierbij aan bijvoorbeeld spiegels die moeten blinken.

Daarnaast zie je ook dat deze metaalsoort in kleine concentraties voorkomt bij zonnepanelen. Net als Silicium gaat het hier om zo’n kleine concentraties dat je daar geen prijs aan kunt verbinden eigenlijk.

Echter is Gallium ten opzicht van Silicium een stuk goedkoper. Dit komt doordat het smeltpunt hiervan een stuk lager is en dat scheelt weer in de productie.

Ook wordt het wel eens gebruikt ter vervanging van kwik. Dit omdat Gallium iets minder schadelijk, maar nog steeds gevaarlijk is.

Tevens is het ook een lange tijd ter vervanging in lampen gebruikt. Echter is daar met de LED lamp een einde aan gekomen.

Gallium prijs

Hoe komt de Gallium prijs tot stand?

De Gallium prijs wordt voornamelijk bepaald door de vorm waarin je het gaat kopen. Daarnaast heeft het ook met gewicht te maken. Hierbij geldt in de meeste gevallen hoe hoger het gewicht is hoe goedkoper het product.

Zo zie je dat de prijzen voor poeder variëren van €1113,- per kg als je een hele kilo koop tot €5999,- per kg als je slechts 1 gram koopt.

Bij brokken zie je juist weer dat je goedkoper uit bent. Hierbij betaal je €7777,- per kg als je slechts 1 gram koopt, maar €699,- per kilo als je een brok van 1 kilo koopt.

Gallium is een grondstof die over het algemeen in veel grondstoffen voorkomt bij een koolverbranding. Van deze vloeistof wordt uiteindelijk het metaal gemaakt wat je veelal in de industrie en bij geleiders ziet.

Deze grondstof wordt overal ter wereld gemaakt, maar heeft zijn naam aan Frankrijk te danken. Vroeger werd het hier ontdekt in de regio Gallië en zodoende ontstond de naam Galliu

Gallium kopen

Productielanden van Gallium

Gallium is een grondstof die in veel zogenaamde zinkertsen voorkomt. In principe kan het dus overal ter wereld worden geproduceerd.

Echter zie je dat de grote getallen zinkertsen voornamelijk in China en Rusland worden gevonden. Dit zijn dan ook de grootste landen qua productie.

Daarnaast is Oekraïne het buurland van Rusland ook een belangrijke producent. Tevens heb je ook nog Japan en Zuid Korea maar zij produceren een stuk minder.

Wie nu precies het meeste maakt is helaas niet duidelijk aangezien er geen cijfers bekend zijn. Het is maar net waarvoor het gebruikt en hoeveel vraag er voor dat product is.

Feiten over de grondstof Gallium

1: Gallium heeft atoomnummer 31 gekregen en is vernoemd naar de eerste ontdekking in Gallië Frankrijk.

2: Deze grondstof smelt al bij 29,7 graden en als je het fysiek vast zou houden dan heb je het over 37 graden waardoor het gewoon door je handen heen glipt.

3: Ondanks dat het in Frankrijk ontdekt is, was het juist een Russische wetenschapper die dit ontdekte in 1871.

4: Pas vanaf 1978 wordt deze grondstof in veel elektronische producten gebruikt.

5: Deze grondstof wordt niet alleen voor halfgeleiders gebruikt, maar komt ook veel voor in medicijnen en soms ook bij radiofrequentie apparaten.

6: We zouden vandaag de dag niet zonder deze grondstof kunnen aangezien het een belangrijk onderdeel is voor mobiele telefoons en andere elektra waar we niet zonder kunnen.

7: Naast gesteentes komt deze grondstof ook voor in sommige mineralen.

 8: Bij röntgentechnologie wordt het ook in een kleine hoeveelheid gebruikt voor het zichtbaar maken van organen en tumoren.

9: Het is een van de weinige grondstoffen waar we in de toekomst altijd vraag naar zullen blijven hebben.

10: De afgelopen jaren is de grondstof alleen maar duurder geworden omdat de vraag gigantisch is gestegen.

Historie van Gallium

De Gallium prijs kent nog niet zo’n hele grote historie. Pas vanaf 1978 is de grondstof echt belangrijk geworden voor de economie.

Echter is de grondstof/verbinding wel al heel wat eerder ontdekt. Dit was ongeveer zo’n 107 jaar eerder door een Russische chemicus.

Echter was het 4 jaar later voordat hij ook echt een naam heeft gekregen van de Franse chemicus Paul Emile Lecoq de Boisbaudran.

Het leuke is dat deze grondstof zijn naam heeft te danken aan zijn vindplek. Gallië was de eerste plek waar dit gebeurde en het is een van de weinige elementen in de scheikundige wereld die een naam van een gebied heeft.

Het heeft nog ruim honderd jaar geduurd om dit element onmisbaar te maken. Vandaag de dag vindt je het in telefoon, zonnepanelen en nog veel meer waar we niet zonder kunnen.

Waar kun je Gallium kopen?

Als je echt Gallium wil gaan kopen dan ben je toch voornamelijk aan het internet verbonden. Er zijn zowel bedrijven alsmede labartoria die deze grondstof verkopen en de vorm waar in je Gallium koop bepaald ook de prijs.

Het is een grondstof die je niet op honderden plekken kunt kopen. En dat is ook niet gek, want als wij het in onze handen houden smelt het al.

Gallium wordt al vloeibaar bij 29,7 graden en ons lichaam zit meestal rond de 37 graden. Het is dus echt iets wat je eigenlijk alleen in de industrie zit.

Echter worden er ook in kleine hoeveelheden supplementen van verkocht. Deze zouden eraan bijdragen dat spierherstel sneller verloopt. Echter is dit niet door de Europese Commisie gekomen, want daarvoor zijn er nog te weinig resultaten.

Gallium en de toekomst

Gallium zal in de toekomst altijd een belangrijke rol spelen. Neem bijvoorbeeld het wereldwijde chiptekort waar we nog zo’n 10 jaar last van gaan hebben als het niet meer is. In zo’n chip zit ook Gallium en dat hebben we dus ook veel nodig.

Deze chips komen voor in een computer, gameconsole en ook in auto’s. Daarnaast wordt het ook veel in de industrie gebruikt voor thermometers en zonnepanelen.

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jouw Saxo account. En leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button