Nieuws

Europa gaat veel grote accufabrieken openen om het accuprobleem op te lossen

We zullen het niet onder stoelen of banken schuiven maar er dreigt een tekort te komen aan accu’s voor de Europese auto-industrie. Met een afhankelijkheid van Aziatische landen van maar liefst 70% van alle accu’s. Het aandeel heeft Europa doen besluiten om zelf accufabrieken te gaan bouwen. Ook willen steeds meer landen in de toekomst brandstof auto’s weren. Dit houdt natuurlijk in dat in de toekomst steeds minder benzine of diesel auto’s worden geproduceerd.

Accufabrieken voor elektrische auto's

Waar worden de eerste accufabrieken gebouwd?

De automerken Citroën, DS, Opel, Peugeot, Fiat, Jeep hebben het ACC opgericht welke 2 accufabrieken moeten openen in Duitsland en Frankrijk. De eerste accu’s moeten hier in 2023 van de band rollen. De capaciteit van de het eerste productiejaar zal 16 GWh zijn en moet kunnen worden opgeschroefd in toekomst naar 64 GWh.

Wat doet de Volkswagen groep?

Volkswagen is al wat langer bezig met het openen van een fabriek en wil in het Zweedse Northvolt. De capaciteit in 2021 hebben van 32 GWh en heeft al aangekondigd door te willen gaan tot 40 GWh. Ook een tweede fabriek staat in de planning en zal in 2024 gerealiseerd worden. Dit met een startproductie van 16 GWh per jaar en oplopend naar 24 Gwh per Jaar. Totaal wil Volkswagen een capaciteit hebben van 240 GWh voor 2030.

Hoe belangrijk is Lithium in het proces?

In Duitsland hebben gelukkig genoeg lithium in de grond zitten voor 400 miljoen elektrische auto’s. Het gebied bevind zich in het zuidwesten deel van Duitsland. Maar er zijn nog onderzoeken gaande of het rendabel is om het gebied aan te spreken en daadwerkelijk het Lithium uit de grond te halen. De uitslag van het onderzoek zal begin volgend jaar volgen. Tot die tijd moeten de auto concerns het doen met Lithium uit Zuid-Amerika of Australië. Welke al jarenlang de koplopers zijn in het winnen van Lithium uit de grond voor onze accu’s en toekomstige elektrische auto’s.

Bron
nu.nl

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button