Nieuws

Grote vraag biodiesel stimuleren sojamarkt

Grote vraag biodiesel stimuleren sojamarkt

Grote vraag biodiesel stimuleren sojamarkt

De grote vraag naar biodiesel wordt veroorzaakt door sterk stijgende sojamarkt. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor plantaardige voedingsmiddel zoals de sojaboon. Dit is niet alleen gebruikt om te eten, maar ook voor de productie van plantaardige sojamelk. Het grootste gedeelte van deze markt bevindt zich in de Verenigde staten, Brazilië en natuurlijk Argentinië. Hierbij is de Verenigde Staten een van de koplopers op het gebied van het exporteren van soja.

Ook China produceert veel soja echter houden zij dit veelal in hun eigen land omdat hun eigen bevolking dit product veel gebruikt. Naast hun eigen productie kiest China ook vaak voor de import van sojabonen uit Brazilië en Argentinië. In de Verenigde staten is het ook iets populairder aan het worden onder de bevolking, maar toch wordt het merendeel geëxporteerd naar bijvoorbeeld de EU-Landen. De prijs van dit product is echter maar met 6% gestegen vergeleken met vorig jaar. Dit wordt veelal veroorzaak door de weersomstandigheden die invloed hebben op soja.

Waardoor ontstaat de stijgende vraag naar biodiesel voor de sojamarkt?

De belangrijkste reden dat de biodiesel en sojamarkt duurder zijn geworden is de stijgende vraag naar dit product. Biden heeft namelijk aangekondigd dat hij meer biologische brandstoffen wil gebruiken waardoor zowel de vraag als de prijs gigantisch gestegen is de afgelopen jaren. Het plan staat nog in de kinderschoenen, maar wanneer dit slaagt dan blijven de prijzen de komende jaren stijgen. Ook de weersomstandigheden in de landen waar dit geproduceerd is zorgen ervoor dat de prijs stijgt. Het effect van het klimaat en dus ook de weersomstandigheden heeft invloed op de prijs van veel grondstoffen.

Het effect van plantaardige middelen

De vraag naar plantaardige middelen is erg gestegen waardoor de biodiesel en sojamarkt ook een stuk duurder zijn geworden. We vinden het met zijn alle steeds belangrijker om goed te zorgen voor het klimaat. En we willen dat de toekomstige generatie ook een normaal leven kan lijden. Hierdoor stappen steeds meer mensen op plantaardige producten en vleesvervangers over. Veel vleesvervangers maken gebruik van soja-eiwitten en we zien dat dit over de hele wereld gezien steeds vaker gegeten wordt. Hierdoor worden deze producten nog duurder de komende jaren, maar dat hebben de meeste mensen er wel voor over. Wanneer we niet bewuster gaan leven zijn er veel landen die met natuurrampen te maken krijgen. Er zijn zelfs experts die beweren dat binnen korte tijd verschillende landen die laag bij de zeespiegel liggen kunnen onderlopen.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button