Shell koers

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jou Saxo account. Leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Inhoudsopgave

Shell koers grafieken en tabellen

De Shell koers staat op 19 Juli 2022 op €23.985 per aandeel. Eind Mei / begin Juni zagen we een flinke stijging van het aandeel. Op zijn hoogste niveau was hij toen €28.200.

We zagen de afgelopen weken een sterke daling in de koers. Op 14 Juli was het aandeel gedaald tot €22.840 en dat was voor het eerst in 6 maanden tijd.

Het aandeel is pas vanaf Oktober 2021 flink aan het stijgen na de flinke daling in Maart 2020. Toentertijd laag hij op het laagste niveau ooit met een prijs van €11.830. Dit was in het laatste decennium niet voorgekomen.

Gelukkig zien we gedurende 2022 een goede stijging en dat is goed nieuws voor de aandeelhouders. De laatste weken fluctueert het per dag met de ene keer een daling en de andere keer een stijging.

De grootste oorzaak in 2021 van de daling was het vertrek van Shell uit Nederland. Hierdoor hebben veel mensen hun aandelen direct verkocht. 

Nu zijn we steeds meer gewend aan de situatie en zien we op beurzen zoals de AEX steeds meer mensen die een aandeel van Shell kopen.

Actuele Shell koers

Actuele AEX koers Shell

De actuele AEX koers Shell is vandaag geëindigd op 23.95 punten wat een stukje lager is als gister.

We zien de afgelopen tijd wel dat het aantal punten op de koers weer een stijgende lijn heeft. Dit kan natuurlijk per dag verschillen, want de wereld heeft er invloed op.

Daarnaast heeft Shell afgelopen weekend bekend gemaakt dat zijn de aandeelhouders meer willen gaan belonen. Dit is dan ook de voornaamste reden van de stijging na het weekend. Er is geen beter nieuws als dit om maandag de beurs mee te openen.

Tijdens een interview met persbureau Reuters hebben zij aangegeven dat ze meer kapitaal terug willen laten vloeien in de aandelen. Dit is niet gek want de winst stijgt steeds meer door de hogere energieprijzen.

Tevens kan dit kapitaal de diverse duurzaamheidsprojecten versnellen. Hierdoor kunnen ze nog sneller groener worden, wat vandaag de dag hot topic is.

Het doel van Shell dit jaar is om het dividend met 4 procent te laten stijgen. Of dit realistisch is daar zijn nog twijfels over, maar volgens critici moet dit wel haalbaar zijn.

Shell koers prijzen

Wat doet Shell precies?

Je zult jezelf wel afvragen waarom wij het bij grondstofprijs.com over de koers van Shell hebben. Het antwoord daarop is simpel. Shell heeft namelijk diverse energie grondstoffen die zij produceren en verkopen!

Dit bedrijf kennen de meeste mensen van de herkenbare geel met rode tankstations.

Naast de verkoop van brandstoffen is Shell ook een grote speler op het gebied van de productie. Ze zijn namelijk in het bezit van diverse olie raffinaderijen.

Ook zijn ze een grote speler in de wereld van vloeibaar gas ook wel bekend als LNG.

Daarnaast zijn ze ook actief in de chemische sector en produceren zij veel stroom.

Deze processen zijn ze steeds meer aan het verduurzamen. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan windparken, maar ook aan waterstof. Dit zou de vervanger voor het rijden op benzine moeten worden.

Tevens is dit bedrijf ook heel erg betrokken bij de maatschappij. In de landen waar ze gevestigd zijn nemen ze niet alleen veel, maar ze geven ook veel terug aan de lokale bevolking met diverse projecten.

Enkele feiten over Shell

Feit 1: Shell is in 1907 opgericht en al tientallen jaren een van de grootste energie en brandstof producenten.

Feit 2: Het logo van Shell is makkelijk te herkennen, want dit is een rode sint jakob schelp met een gele achtergrond.

Feit 3: In 2004 werden ze verenigd als 1 moeder maatschappij voor alle landen.

Feit 4: Pas sinds 2005 kunnen mensen in Nederland een aandeel kopen in dit bedrijf.

Feit 5: Shell is in 2013 gestart met vloeibaar gas, want toen namen zij dit gedeelte over van Repsol.

Feit 6: In 2019 verscheen een onderzoek waaruit blijkt dat shell sinds 1965 op nummer 6 kwam te staan qua CO2 uitstoot. Dit is dan ook de reden geweest om verduurzamen als eerste prioriteit in de bedrijfsplannen op te nemen.

Feit 7: De afgelopen 10 jaar hebben zij veel reductie weten te behalen op de uitstoot van broeikasgassen. Het verschil is meer als 10 miljoen ton per jaar.

Feit 8: Shell heeft in de ogen van veel mensen verschillende schandalen gehad. Maar tot op heden hebben zij dit vaak netjes opgelost met partijen.

Feit 9: Elke 5 jaar is er een nieuwe CEO die de leiding krijgt over dit miljardenbedrijf.

Feit 10: Diverse politici hebben in het verleden gewerkt bij Shell. Wopke Hoekstra is de meest recente politicus die daar gewerkt heeft.

Shell koers

Wat is de Shell koers

In de oudheid kwam men er al achter dat hout een sterk materiaal is. Geschikt als brandhout, om zo  het vuur aan te houden.Maar ook voor het vervaardigen van gereedschappen, zoals in de tijd van de jagers-verzamelaars.

Er werd in die tijd veel van klei gemaakt, maar hout was ook een populaire grondstof om zaken van te maken.Naarmate de technologie toenam, nam ook het gebruik van hout toe. Er kon op grotere schaal geproduceerd worden.

Er ontstonden zo houtzagerijen, waar de bomen niet alleen gezaagd maar ook gerooid werden.Met de technologie kwam ook de boekdrukkunst in opgang. Hier was veel papier voor nodig. 

Een mooi voorbeeld van hoe hout ingezet werd, zijn de schepen die in de Gouden Eeuw volop in gebruik waren. De scheepsbouw floreerde, waardoor de schepen en de pakhuizen ook steeds groter werden.

Nog steeds zijn er veel huizen in de Verenigde Staten die uitsluitend van hout ( en gipsplaten ) gemaakt worden. 

Er is een periode aangebroken waarin ook goed gekeken wordt naar het effect van ontbossing. Voor iedere gekapte boom, wordt een nieuwe boom gepoot. Zo wil men het klimaat positief beïnvloeden.

Shell aandeel koers

De shell aandeel koers is de afgelopen maanden gelukkig weer aan het stijgen. Na een coronacrisis en verschillende verduurzamingen binnen het bedrijf is de waarde hard aan het stijgen. Op korte termijn willen ze nog meer winst op dit gebied behalen en uitbetalen aan aandeelhouders.

Waar kun je Shell aandelen kopen?

Shell aandelen zijn wereldwijd te koop op de internationale beurzen. In Nederland kopen we dit bij de AEX en in de Verenigde staten wordt dit vaak gedaan bij de Down Jones beurs.

Ook zijn er verschillende online beurzen en handelaren waarbij je een aandeel in dit bedrijf kunt kopen. Hierdoor is het ook toegankelijk voor de mensen die een leuk spaarcentje hebben weten op te bouwen.

Dit zijn de verwachtingen voor het jaar 2022

De Shell koers zal in het komende jaar naar verwachting van de experts alleen maar meer aan het toenemen.

Afgelopen weekend heeft Shell besloten nog meer te investeren in verduurzamen. Maar ook hebben zij aangegeven meer kapitaal in de aandelen markt te steken. Het doel is om 4 procent dividend toe te voegen.

Het ziet er naar uit dat Shell bijna alle doelen heeft weten te behalen in het tweede kwartaal. De productie is flink toegenomen en de raffinagemarges zijn eveneens gestegen.

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jou Saxo account. Leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button