Nieuws

Prijs uranium stijgt naar hoogste niveau

Prijs uranium stijgt naar hoogste niveau

Prijs uranium stijgt naar hoogste niveau

De prijs uranium heeft inmiddels zijn hoogste niveau bereikt. De grondstof die voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van kernwapens of rakketten stijgt hard doordat er veel mensen in investeren. Het beleggingsfonds uranium is in korte tijd met 50% gestegen. Het bedrijf bezit fysiek gezien al meer als 10 miljoen kilo uranium. Daarnaast is er een dag record gevestigd met de aankoop van 225.000 kilo op maar 1 dag. Inmiddels is de prijs voor de lange termijn contracten zon 40 dollar per pond.

De stijgende vraag naar dit product door diverse fabrikanten zorgt er alleen maar meer voor dat de prijs gaat stijgen. Een van de verwachtingen is dat veel landen over gaan stappen op kernenergie omdat deze minder belastend voor het milieu is. Dit geld tevens ook voor allerlei andere brandstoffen. Kazachstan wil de prijs gaan verlagen voor dit product, maar het is de vraag of dit wel gaat lukken in deze snelgroeiende vraag.

Wie gaan dit in de portemonnee merken?

Niet alleen bedrijven, maar ook consumenten zullen al snel gaan merken dat de uraniumprijs invloed gaat hebben op hun portemonnee. Dit komt doordat diverse landen waaronder Nederland sterk zijn ogen gericht heeft op de ontwikkeling van kernenergie. Het is wellicht dan een gevaarlijke stof, maar het is veel minder belastend voor de aarde. Ook bedrijven en vermogende personen zien een handel in deze grondstof. Hierdoor zullen zij er dus ook steeds vaker in gaan investeren. Zolang dit gebeurd zal de prijs alleen maar toenemen.

Een andere factor is dat diverse grote landen bezig zijn met het produceren van kernwapens tegen het terrorisme. Ook dit zorgt ervoor dat er veel uranium nodig is en verbruikt gaat worden. Daarnaast wordt deze grondstof ook gebruikt voor reizen naar de maan. Hiervan hebben we onlangs kunnen zien dat dit succesvol mogelijk is al is het maar voor korte tijd. De verwachting is dat ook dit in de toekomst langer mogelijk gemaakt gaat worden wat er automatisch weer voor zorgt dat er meer uranium nodig is.

Waar heeft de prijs uranium invloed op?

De uranium prijs zal ons allen gaan treffen. Weliswaar kan dit nog tientallen jaren duren, maar het ziet er naar uit dat er steeds meer mogelijk gemaakt gaat worden met deze grondstof. De prijs is namelijk in slechts enkele maanden tijd historisch omhoog gegaan. We zitten zelfs bijna op het niveau van 2014 toen er voor een korte tijd een prijs van 44 dollar per pond was.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button