Plutonium prijs

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jouw Saxo account. En leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Inhoudsopgave

Plutonium prijs grafiek en tabellen

Vandaag nemen we de Plutonium prijs grafiek en tabellen met je door. Het is een grondstof die lang niet iedereen kent. In theorie wordt het eigenlijk ook alleen in kerncentrales gebruikt. Sommige medische apparaten beschikken hier ook over, maar in minimale en kleine getallen.

Er is helaas niets bekend over wat je voor de grondstof betaald. Dit omdat het niet veel gevraagd is, maar ook is het niet veel geproduceerd. De productie van deze grondstof zie je eigenlijk alleen maar in China, Japan en Rusland. Echter is er ook een kleinschalige productie in Frankrijk en Engeland.

We zien het vaak als een vloeibare grondstof, maar van nature is het juist een metaalachtige vast grondstof. Plutonium is altijd warmer als zijn omgeving. Stel je zou dit in water doen, dan zie je al meteen dat dit gaat koken.

Er is niet veel van deze grondstof, omdat het echt maar kleinschalig voorkomt in Uraniumerts. De wereldwijde productie komt daarom ook niet boven de 20.000 kg per jaar van alle landen bij elkaar uit. 

Hoe komt de Plutonium prijs tot stand?

In principe is er geen actuele plutonium prijs bekend. Deze grondstof is namelijk niet veel in het openbaar verhandeld. Dit omdat het eigenlijk alleen maar voor kernwapens wordt gebruikt en we willen natuurlijk niet andere landen nog machtiger maken. Echter zie je toch dat landen het wel met elkaar delen, maar wat er betaald is en hoe dit plaatsvindt daar kunnen we geen vinger op legg

Productielanden van Plutonium

Plutonium kan slechts op een paar plekken op aarde worden gevonden. Het is namelijk een grondstof die is gewonnen uit Uranium wat eveneens moeilijk vindbaar is.

Wereldwijd wordt er gedacht dat China en Rusland toch echt wel de grootste producenten en gebruikers zijn van deze grondstof. Echter is dit niet onderbouwd, dus dat blijft gissen.

Ook in Japan zie je dat deze grondstof diep onder de aardkorst is gevonden. Zij beschikken dan ook over kerncentrales waarbij deze grondstof gebruikt kan zijn.

In Engeland kan de grondstof ook enigszins gevonden en opgewekt worden, maar dit is echt in hele kleine aantallen. Dit geldt eveneens voor Frankrijk.

Het is een van de weinige grondstoffen die bijna niet vergaat. Wetenschapelijk zeggen ze dat het ongeveer 24.125 jaar zou duren voordat er niets meer over is van deze grondstof. Omdat we nog niet zolang op aarde zijn is daar nog geen wetenschappelijk bewijs van, maar we weten wel dat het een schadelijke stof voor de gezondheid is.

Mensen die in aanraking komen met Plutonium sterven heel snel en daarom worden er ook veel voorzorgsmaatregelen genomen. Hierbij moet je niet alleen denken aan de kleding voor medewerkers, maar ook de opslag gebeurd diep in de grond.

Feiten over de grondstof Plutonium

1: De plutonium prijs is onbekend omdat het in het diepste geheim wordt verhandeld. Omdat kernwapens krachtig zijn kunnen we er wel vanuit gaan dat je veel betaald voor deze grondstof.

2: Pas in 1940 is deze grondstof ontdekt per toeval in kleine concentraties die in het uraniumerts zaten.

3: 2 Jaar later in 1942 volgde pas de registratie onder nummer 94 op de atoomlijst.

4: Tijdens de 2de wereldoorlog werden de eerste 2 plutonium bommen ingezet.

5: In 1982 is besloten om ieder jaar het overtollig materiaal te vernietigen om het bezit in kernwapens te de stimuleren. Het zijn machtige kernwapens waarmee 1 of meerdere landen snel een ander land kunnen aanvallen en vernietigen.

6: Plutonium en Uranium kunnen met elkaar samengevoegd zorgen voor kernenergie.

7: In Europa zijn er ongeveer 50 kerncentrales waarvan er 32 worden gebruikt voor het opwekken van de MOX brandstof. Echter wordt het wel steeds meer afgebouwd en daar is België een groot voorbeeld van.

8: Plutonium komt ook in een kleine hoeveelheid voor in RTG de brandstof die astronauten voor een raket gebruiken. Dit omdat het een brandstof is die lang meegaat en plutonium vergaat pas na 24.125 jaar. Hierdoor kunnen astronauten dus ook langdurig in het sterrenstelsel verblijven.

9: De jaarlijkse wereldproductie bedraagt slechts 20.000 kilo.

10: Het inademen van deze grondstof kan ervoor zorgen dat het in de longen komt en mensen gaan hier uiteindelijk dood aan. De een na een jaar en de andere pas na tientallen jaren. Maar dat het je longen aantast is bewezen!

Historie van Plutonium

Er is maar weinig bekend over de historie van plutonium, het ontstaan en de prijs. Dit komt voornamelijk doordat het grondstof is die een of meerdere landen veel macht kan geven.

Echter weten we wel dat het in 1942 is ontdekt door 4 geleerde die dit onderzochten bij de universiteit van Californië. Dit heeft lang geduurd omdat het maar in hele kleine hoeveelheden voorkomt in uraniumerts en dat er een geavanceerd scheikundig proces aan vooraf gaat om deze grondstof te kunnen isoleren.

Welke beurs wordt Plutonium verhandeld

Plutonium is een grondstof die niet op de beurs verhandeld wordt. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle landen deze grondstof gaan vernietigen. Echter is dit niet zo makkelijk, waardoor grote landen nog steeds in bezit zijn hiervan.

Het wordt vooral achter de schermen verhandeld en dit zal ook altijd wel zo blijven. In het non-proliferatieverdrag (NPV) van 1981 is namelijk afgesproken dat landen hun productie moeten minderen zodat het niet voor verkeerde doeleinden gebruikt kan worden. Door dit liefdadigheidsverdrag kan ook niet zomaar een land aan de macht grijpen. Echter zijn er nog steeds wel landen die hier geen afstand van willen doen.

Plutonium en de toekomst

We zijn benieuwd of we in de toekomst meer grip gaan krijgen op de Plutonium prijs en waar het verhandeld wordt. Veiligheidsdiensten zijn door de jaren heen namelijk allemaal een stuk slimmer. Hierdoor weten ze steeds beter grip te krijgen in de criminele onderwereld. In deze wereld kan het zomaar zijn dat er ook Uranium en Plutonium worden verhandeld voor het maken van wapens of in de wapens zelf. Echter is dat allemaal speculeren, want er is tot op heden nog geen enkel bewijs.

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jouw Saxo account. En leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button