Nieuws

Tweede kamer wil snel verduurzamen met o.a. Zink in de industrie

Tweede kamer wil snel verduurzamen met o.a. Zink in de industrie

Tweede kamer wil snel verduurzamen met o.a. Zink in de industrie

Tweede kamer wil snel verduurzamen met o.a. Zink in de industrie en dat is ook hard nodig voor de Energietransitie. We gaan steeds meer van deze grondstof nodig hebben voor bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuwe machines met technologische snufjes, ook wel bekend on de naam high tech producten. De zinkprijs is daarbij een belangrijke speler. Daarnaast is het ook een belangrijke grondstof voor computerchips. Deze worden weer gebruikt om de apparaten in en rondom huis slimmer te laten werken. Dit kan er dan weer voor zorgen dat huishoudens meer inzicht krijgen in hun energie verbruik. Maar hopelijk dat zij er alles aan gaan doen om dit omlaag te krijgen. Als er minder nodig is dan hebben we ook minder alternatieven energiebronnen nodig. Ook voor de industrie gaat dit belangrijk zijn ?

Waarom staat de industrie zo onder druk ?

De industrie heeft vaak nog niet de nieuwste technieken en energiebronnen ter beschikking zoals bijvoorbeeld zink in een slimme chip. Hierdoor staat de industrie in zijn algemeenheid erg onder druk. Zij hebben namelijk het meeste te maken met de energieprijzen die gigantisch zijn gestegen. Consumenten hebben een prijsplafond, maar voor meer als de helft van de bedrijven niet. Zij vallen vaak buiten de regeling of het is zoveel werk dat het meer kost om dit te verantwoorden als dat het oplevert.

Deze problemen zijn structureel en het ziet er nog wel naar uit dat de oorlog in Oekraine nog minimaal een jaar gaat duren. Om deze problemen te kunnen oplossen zijn veel bedrijven afhankelijk van subsidies, want verduurzamen is kostbaar. Hoe sneller dit gebeurd, hoe minder energie zij nodig gaan hebben. Juist zij kunnen het verschil gaan maken voor de verduurzaming en de toekomst. Daarom ligt er een groot vraagstuk bij het kabinet en eventueel kunnen zij nog goed onderhandelen. Zodra we meer weten plaatsen we een update.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button