Nieuws

Zilverprijs wordt goud

Aan het begin van afgelopen week schoot de zilverprijs hard omhoog. Oorzaak hiervan is het enorme Amerikaanse stimuleringspakket dat door de amerikaanse president werd aangekondigd.  De verwachting is dat de zilver de komende tijd volatiel zal blijven presteren. Belangrijk te weten is dat zilver naar alle waarschijnlijkheid bij de grote winnaars van 2021 gaat horen.

Zilverprijs wordt goud

Zilverprijs

Toen begin 2021 de prijs van zilver zelfs boven de $30 per ons werd verkocht liep de prijs en de aandacht langzaam terug. Dit is eigenlijk vrij vreemd daar handelaren nog steeds fors investeren in zilver wanneer de zilverprijs ook maar iets daalt. 2021 is tot dusver het jaar van zilver. Zeldzamer dan ooit. Over de gehele aarde is het bijna onmogelijk om zilver in bezit te krijgen.  Sinds begin deze maand is zilver zelfs zeldzamer dan goud.

Verwachting

De verwachting is dat deze ontwikkeling alleen nog maar heviger zal doorzetten.  Omdat zilver een zeer belangrijke grondstof is in zonnenergieproducten en veel gebruikt wordt bij andere duurzame energie technieken is het een gegeven dat de zilverprijs alleen nog maar meer zal stijgen. Steeds meer landen kiezen voor een strenger mileubeleid en durven meer dan ooit de transitie te maken. Lees hier meer over de ontwikkeling van de actuele zilverprijs.

Bron

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button