Nieuws

Hoe China de goudprijs stuwt

Het traditionele Chinese nieuw jaar wat invloed heeft op de goudprijs heeft dit jaar op vrijdag 12 Februari plaats gevonden. Chinezen hebben de eeuwenoude traditie om tijdens deze feestdagen goud als geschenk te geven. Dat heeft er onder andere voor gezorgd dat de algemene vraag naar goud in 2021 is gestegen.

goudprijs

Goudprijs stijgt

Opvallend is dat rond deze feestdagen Chinese handelaren in fysiek goud commissie vroegen van tussen de $0,50 – $5,- , boven op de standaard prijzen. Deze verhoogde commissies kunnen nog even aanhouden gezien de vakantieperiode die aansluitend aan het Chinese nieuwjaar volgt.  Deze commissies gingen half januari voor het eerst in 11 maanden naar een nieuw hoog prijspunt, toen de vraag naar goud enigszins herstelde naar het oude niveau. Deze verminderde vraag naar goud was veroorzaakt door de wereldwijde pandemie.

Onzekere tijd goudprijs voorbij

In deze onzekere periode verkochten handelaren op de beurs van Hong Kong goud tussen de $2 – $2,50. Het tij is nu zeker gekeerd door een periode waarin de langzaam stijgende commissies van bulkleveranciers van goud en zilver krapte in de in aanvoer bewijst.

Bron

Bron
Kitco.com

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button