Nieuws

Platina is hot

Platina is dé grondstof welke nog zeldzamer is dan de bekendere grondstoffen als zilver of goud. Grote investeerders zijn de laatste maanden steeds meer geintereseerd geraakt in de marktprestaties van deze grondstof. De platinaprijzen zijn ruim 6% gestegen sinds het hoogste punt wat stamt uit 2014. Zo wordt er volop gespeculeerd op een nog groter herstel van de huidige markten terwijl de steeds strengere emissieregelgeving het aanbod zal doen laten afnemen.

platina is hot

Platina in eletrische voertuigen

Het is dan ook één van de meest bekende grondstoffen die gebruikt worden om de hoeveelheid uitlaatgassen van transport en verkeer terug te dringen. Deze grondstof wordt zeer veel gebruik in electrische voertuigen. Op een door corona geroerde beurs heeft platina contstant z’n mannetje gestaan waardoor het in 2021 zijn directe concurrentie grondstoffen fors overtreft.

Verwachtingen

De verwachting onder de meeste beleggers is dat de markt de rest van 2021 met een fors tekort zal blijven kampen. Deze teneur wordt versterkt door dat een een grote Zuid-Afrikaanse raffinaderij die door defecten achterblijft in productie. Terwijl de vraag onverminderd toeneemt zijn investeerders over de gehele linie op zoek mogelijkheden toch te kunnen participeren in de markt.

Het is ongelofelijk dat deze Zuid-Afrikaanse raffinaderij door zowel direct als indirect eigenaarschap van gronden maar liefst 80% van de op de wereld voorradige platina bezit.

Bron

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button