Nieuws

Nieuwe koers Shell maar wat gaat het bedrijf anders doen

Nieuwe koers Shell maar wat gaat het bedrijf anders doen

Nieuwe koers Shell maar wat gaat het bedrijf anders doen

Nu de goedkeuring er is zal Shell eind volgend jaar volledig in Groot-Brittannië gevestigd zijn. Sinds 2005 was de overheid hard bezig om Shell volledig Nederlands te maken, maar deze plannen hebben helaas gefaald. Echter heeft Shell wel een grote vertrekboete boven haar hoofd hangen waarbij ze nog belasting verschuldigd zijn over het dividend. Ook heeft het ABP de aandelen van Shell verkocht wat hen niet in dank werd afgenomen. Op deze manier worden er steeds meer buitenlandse bedrijven en personen eigenaar van de aandelen, en dit is dan ook de doorslag voor Shell geweest om te vertrekken. Shell voelt de steun die zij hadden niet meer in Nederland en kiest daarom voor een verhuizing.

De effecten van verduurzaming binnen het bedrijf

Ondanks de harde woorden van een land zoals Nederland is Shell toch nog hard bezig met het verduurzamen van de brandstofmaatschapij. Dat het niet snel genoeg gaat is tot daar aan toe, maar ze zetten hier zeker wel hard op in. Tien jaar geleden investeerde Shell nog maximaal in zonnepanelen en windenergie, maar dit leverde toentertijd niet voldoen op. Nu 10 jaar later hadden ze beter een lange adem kunnen hebben want dit wordt het “nieuwe normaal”. De investeerders hebben nu wel geld over voor verduurzaming en Shell zal dus ook hoog in gaan zetten op het verbeteren van het klimaat.

Wat is er volgens Shell nodig voor een gezonde toekomst van Nederland

De nieuwe koers van Shell zal Nederland duur komen te staan. De ambities van dit bedrijf zijn hoog en we zullen ze nog gaan missen in het bereiken van onze klimaatdoelen. Ze zijn op dit moment vooruitstrevend op het gebied van duurzame productie van brandstoffen, maar ook hebben ze aandelen in de waterstof. Dit gaat in de toekomst naar verwachting de vervanger worden van benzine. Het elektrisch rijden blijkt immers niet zo’n groot succes waardoor er nu een volledige focus ligt op de waterstof.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button