Nieuws

Benzine subsidie wordt stopgezet in grensregio Mexico

Benzine subsidie wordt stopgezet in grensregio Mexico

Benzine subsidie wordt stopgezet in grensregio Mexico

De subsidie die veel mensen kregen voor benzine bij het grensgebied van Mexico en de Verenigde staten is per direct gestopt. Doordat wereldwijd de inkoopprijzen aan het stijgen zijn gaan mensen steeds verder van huis om goedkoop aan benzine te komen. Dit zorgde ervoor dat het veel en veel te druk werd in dit grensgebied. In principe was deze in het leven geroepen door de Mexicaanse overheid om de inwoners van Mexico te compenseren. Echter zie je dat niet alleen de mensen die dit niet kunnen betalen gebruik van deze subsidie maakte, maar ook de rijkere en zelfs bedrijven profiteerde hiervan. De verwachting is ook dat de overheid dit gaat niet op kan vangen. Er zullen dus strengere regels moeten komen voordat ze deze weer in het leven kunnen roepen.

Wat is het probleem?

Het grootste probleem is dat ook de mensen uit de Verenigde Staten meermaals de grens over gaan per week om zo in aanmerking te komen voor deze benzine subsidie. In principe is deze alleen bedoeld voor het Mexicaanse volk, maar mensen uit de grensgebieden maakt dit niets. Het verschil is vaak zo groot dat ze graag een stuk omrijden, waardoor in principe de Mexicaanse overheid ook de Amerikanen aan het spekken is. Ze willen dit niet langer meer doen en gaan kijken wat ze kunnen veranderen zodat ze hun eigen bevolking toch kunnen voorzien van een subsidie.

Wat gaat er nu gebeuren met de benzine subsidie?

Voorlopig heeft de Mexicaanse president besloten om de benzine subsidie tijdelijk op te schorten. Ze willen eerst kijken of er juridische wegen zijn zodat zij echt alleen de Mexicaanse bevolking hoeven te voorzien hiervan. Het is immers niet de bedoeling dat het probleem verlegd wordt van het ene naar het andere land. Wel is er beloofd dat er achter de scherm hard wordt gewerkt voor een of andere subsidie voor de bevolking van Mexico. Zij moeten immers nog steeds gecompenseerd worden. In de loop van de week zal duidelijk gaan worden hoe ze dit invulling willen gaan geven. En ook wanneer deze regeling weer terug gaat komen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button