Nieuws

Goede vooruitzichten voor de prijs van Tarwe

Goede vooruitzichten voor de prijs van Tarwe

Goede vooruitzichten voor de prijs van Tarwe

We verwachten dat de prijs van tarwe op korte termijn weer naar beneden bijgesteld kan worden. De Turkse premier heeft geholpen bij de onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne.

Dit heeft ervoor gezorgd dat Rusland weer akkoord is gegaan met de graandeal. En dat zorgt er weer voor dat inmiddels de eerste schepen met tarwe zijn vertrokken.

Oekraïne is immers de grootste producent van de wereld en heeft dus niet alleen invloed op Europa, maar ook daarbuiten. In de arme landen zijn hierdoor de voedseltekorten nog groter en dagelijks sterven er weer meer mensen aan dit voedseltekort.

Een hard ingrijpen was dus ook echt nodig. Het is niet de eerste keer dat Turkije het gelukt is om Rusland over de streep te krijgen, dit was eerder dit jaar namelijk ook het geval.

Echter heeft Rusland natuurlijk wel een duidelijk boodschap aan de wereld gegeven. En dat is dat zij niet zomaar Oekraïne moeten gaan verdedigen want dit kan gevolgen hebben.

Waarschijnlijk was het daar allemaal om te doen aangezien Rusland er deze winter niet zo goed voor staat op oorlogsgebied. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en we moeten er niet van opkijken als dit nog vaker gebeurd!

Verstrekkende gevolgen op de beurs

Volgens de Amerikaanse beurs is de schrik van de tarwe prijs nog steeds merkbaar, ondanks dat hij toch flink aan het dalen is geweest. Dit komt door de onzekerheid die Rusland heeft proberen te zaaien en waar mensen nog steeds bang voor zijn.

Door de graandeal zo abrupt op te zeggen hebben ze de wereld op zijn kop gezet en dat hebben we geweten. Experts zijn heel sceptisch en zien dit echt als een duidelijke waarschuwing van Rusland.

Zij sluiten het niet uit dat dit nog veel vaker gaat gebeuren zolang landen Oekraine blijven steunen met wapens en andere materialen. Het is dan ook de verwachting dat de prijs volgende week verder gaat zakken.

De Verenigde staten kunnen nu een flinke inhaalslag maken wat betreft de graanexport. De verwachting is dan ook dat we binnen nu en enkele weken weer dalende prijzen gaan zien.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button