Nieuws

Ook Frankrijk produceert minder graan

Ook Frankrijk produceert minder graan

Ook Frankrijk produceert minder graan

Onlangs werden de cijfers van Frankrijk gepresenteerd met betrekking tot de teelt van graan in 2021/2022. Deze vielen vies tegen door het veranderende klimaat. Ook het komende jaar verwachten zij hiermee te maken hebben. Dit zorgt ervoor dat de prijs van graan nog steeds op blijft lopen. Er is geen een land zoals Oekraine waar het zo goed groeit, maar ook Frankrijk is een belangrijke speler op dit gebied.

Wat gaat er beter in Frankrijk

Natuurlijk is er naast de negatieve cijfers van graan ook goed nieuws te melden voor Frankrijk. Zo doen de oliezaden velden het een stuk beter als voorgaande jaren. Hierbij moet je denken aan de ontwikkeling van zonnebloemolie. Ook zijn er steeds meer sojabonen velden in Frankrijk te vinden voor de veganistische mensen onder ons. Al met al heeft Frankrijk onder aan de streep dus wel net wat meer winst geboekt, maar dan in andere sectoren.

Wat betekend dit voor de prijs van graan ?

De prijs van graan zal de komende tijd alleen maar meer blijven oplopen. Nu is het niet zo dat je hier met de wijzende vinger naar Frankrijk voor hoeft te wijzen. Wereldwijd wordt er een stuk minder geproduceerd door het veranderende klimaat. Natuurlijk is de grootste factor de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Oekraïne is het land wat voor 1/3 van de wereld productie normaliter verantwoordelijk is. Dit komt omdat het nu eenmaal daar de meeste opbrengsten heeft. Echte zien we nu wel dat we zo’n grote speler niet zomaar kunnen missen. En aangezien de stilte rondom de oorlog weer voorbij is zal dit nog wel even zo blijven. De laatste dagen komt er alleen maar meer nieuws dat de Russen meer land weten te betrekken!

Bij grondstofprijs.com blijven wij alle grondstofprijzen in de gaten houden. Heb je ergens een vraag over ?  Gebruik dan onze zoekfunctie om de actuele prijs van jouw grondstof te vinden!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button