Nieuws

Elektrische auto flink duurder

Elektrische auto flink duurder

Elektrische auto flink duurder

De prijs van een elektrische auto is flink duurder geworden. Dit komt voornamelijk door de stijgende prijs van Lithium. Alleen dit jaar is het prijs van dit edelmetaal al gestegen met 350% procent, maar als je het vergelijkt met 2018 dan is het zelfs ruim 600% gestegen. Dit komt omdat het niet alleen gebruikt wordt voor de accu van een auto, maar nog veel meer dingen.

Zo wordt er namelijk ook hard gewerkt aan boten en vliegtuigen die elektrisch kunnen gaan vliegen en varen. Daarnaast is er ook enigszins schaarste van het materiaal. De productie verhogen is niet zo 1,2,3 geregeld. Dit ligt niet alleen aan het metaal, maar ook aan de bronnen. Daarnaast zitten we ook nog eens wereldwijd met personeelstekorten in alle sectoren. Hierdoor is het moeilijk om personeel te vinden. En dan heb je ook nog eens een groot tekort in de transport sector. Het materiaal van A naar B verplaatsen is dus ook een factor die tijd kost en tijd is geld.

Wat zou er kunnen veranderen

Er wordt veel gezocht naar oplossingen om er toch voor te zorgen dat er genoeg lithium is voor de overstap naar een elektrische auto. Dit is namelijk nodig voor de energie en klimaat transitie. Echter doet ieder land hieraan mee waardoor er een veel te grote vraag is ontstaan. Inmiddels zijn er zelfs al mensen die meer als 2 jaar aan het wachten zijn op hun auto. Dit komt dan ook gedeeltelijk door het tekort aan computerchips.

Goed nieuws

We hebben op zich wel goed nieuws ontdekt voor de komende jaren van de elektrische auto. Onlangs is er namelijk een project gestart waarmee lithium uit water gescheiden zou kunnen worden. Hieraan werken meerdere bedrijven samen met verschillende wetenschappers. Het is momenteel nog een techniek die in ontwikkeling is. Maar als alle proeven slagen dan zouden we op de korte termijn hiermee veel lithium uit de natuur kunnen gaan winnen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button