Beleggen in grondstoffenKoersenNieuws

Tip: Spaarrekening is Veilig én heeft een hoog Rendement

Waarom die spaarrekening nu wel rendement oplevert

Een spaarrekening is een type bankrekening waar je geld kunt storten en op een veilige manier mee kunt beleggen. Het belangrijkste voordeel van een spaarrekening boven een vastgezete rekening, is dat je altijd geld kunt openemen en storten.

Het geld op zo’n rekening wordt vaak beheerd door een bank of een financiële instelling en je krijgt vaak een bepaalde rente uitgekeerd op uw saldo.

Spaarrekeningen zijn doorgaans beschouwd als een veilige investering omdat ze worden beschermd door overheidsschema’s voor de bescherming van beleggers.

Dit betekent dat jouw geld tot een bepaald bedrag gegarandeerd is in het geval dat de bank of financieel instelling in financiële problemen komt.

Spaarrekening

De voordelen van een spaarrekening

Allereerst zijn spaarrekeningen eenvoudig te openen en te beheren, wat ze een populair beleggingsproduct maakt voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

Je hoeft geen specialist te zijn om te weten hoe je geld moet storten of opnemen. Bovendien is er maar een hele lage investeringssom nodig, wat betekent dat iedereen, ongeacht de grootte van hun vermogen, kan beleggen in spaarrekeningen.

Er zijn natuurlijk restricties per spaarrekening met betrekking tot het investeren en wanneer je rente opbouwt. Het is belangrijk om per aanbieder de voorwaarden  goed door te lezen en te begrijpen waar je aan begint.

Je kunt jouw spaarrekening gebruiken om geld op te slaan voor toekomstige uitgaven, zoals een huis kopen, een kind naar de universiteit sturen of uw pensioen voorbereiden. Ideaal voor mensen die moeite hebben met sparen.

Wat is een goede rente voor een spaarrekening?

Banken geven vandaag de dag weinig tot geen rente over je spaargeld. Bij hele hoge bedragen is het zelfs zo dat je geld moet betalen om het gestald te houden.

In Nederland is de gemiddelde rente op spaarrekeningen momenteel laag, vanwege de lage centrale rente en de algemeen lage rentestand. Toch begint deze trend te veranderen zo zijn er spaarrekeningen met hogere rentepercentages.

Als je een investering doet, probeer je altijd rekening te houden met de ‘verliezen’ en de ‘winsten’ van verschillende investeringen, maar bij een spaarrekening hoeft dat dus niet.

Een goede rente bij een spaarrekening is eigenlijk alles boven de 0%, of een percentage boven dat van jouw spaarrekening. Op dat moment loop je simpelweg geld mis door niet op een spaarrekening te storten.

Beleggen via andere wegen, zoals peer-to-peer leningen of ETFs, geeft vaak hoger rendement, maar is ook veel volatiler en daardoor heb je ook een grotere kans om al je beleggingen kwijt te raken.

Een spaarrekening is een veilige, passievere manier van investeren. Als jij liever een langetermijnstrategie aanhoudt en niet te veel risico wil lopen, is een spaarrekening een interessante keuze om te overwegen.

Waar kan ik terecht voor een spaarrekening?

Eén van de spaarrekeningen waar je veel profijt bij kan hebben is een Freedom24 D-Account.

Freedom24 is een Europees investeringsplatform en deel van het op de NASDAQ-genoteerde internationale bedrijf Freedom Holding Corp. met een 4 miljard USD marktwaarde. De holding is in 2008 opgericht en de betrouwbaarheid is getoetst door 3 regelgevers – BaFin en CySEC in de EU en SEC in de VS.

Daarbovenop is dit bedrijf geclassificeerd als “A” (heel laag risico) door CreditSafe, wat het vertrouwen in deze partij eigenlijk meteen verzegeld.

Hoog rentepercentage is hoog rendement

Het rentepercentage dat Freedom24 aanbiedt is 2.5% per jaar voor euro’s en 3% voor Amerikaanse dollars, een percentage waar men in de jaren ’90 soms nog van kon genieten. Sinds die tijd is zo’n rentepercentage voor een veilige investering eigenlijk nauwelijks meer te vinden.

Bij het Freedom24 D-account laat vanaf dag 1 de rente oplopen zo bouw je dagelijkse rente op. Dit betekent dus dat je goed kunt volgen hoeveel jij opbouwt en dat je niet aan het einde van het jaar ‘maar ziet of het wat geworden is’.

De dagelijkse rente bouwt zich op vanaf 150 EUR en 120 USD – dat is speciaal zo laag, zodat elke investeerder (of spaarliefhebber) gemakkelijk Freedom24 kan uitproberen. De activa op de spaarrekening zijn verzeker door het Investors Compensation Fund.

Investeringsaccount werkt naar behoren

Naast het D-account om te sparen biedt Freedom24 klanten het investeringsaccount aan, om in meer dan 40.000 aandelen en ETFs wereldwijd te beleggen. Het geld kan makkelijk van het ene naar de andere account overgemaakt worden en vice versa.

Het Freedom24 beleggingsaccount is ook compleet gratis te openen en kost je maar 10 minuten. De procedure is helemaal online en je hebt alleen foto’s van 2 documenten (ID en een adresbewijs) nodig om je account te openen.

Nadat je het account hebt geopend kun je het geld met je bankkaart of per bankoverschrijving overmaken en genieten van sparen en/of investeren binnen een gemakkelijk platform, wat als website en mobiele app beschikbaar is.

De belangrijkste verschillen tussen spaarrekeningen en andere beleggingen

Zoals wij op Grondstofprijs.com gewend zijn, zijn beleggingen in verschillende grondstoffen voor ons een rijke schat, waar veel in te winnen valt. 

Deze gaan vaak via ETFs, aandelen of andere wegen. Spaarrekeningen verschillen op belangrijke punten van deze andere vormen van beleggen.

Het risico verschilt

Allereerst, zoals  eerder genoemd, is het risico verschillend. Spaarrekeningen zijn een veilige vorm van beleggen omdat ze vaak verzekerd zijn door de overheid.

Hierdoor is het risico op verlies van je geld beperkt. Als er iets compleet mis zou gaan, wordt jouw geld gewaarborgd door de financiële instelling die garant staat.

Aandelen en beleggingsfondsen zijn echter niet verzekerd en het risico op verlies is hoger. De waarde van deze beleggingen is afhankelijk van de prestaties van de onderneming of de markt als geheel.

De opbrengst verschilt.

Aandelen en beleggingsfondsen bieden geen garantie op opbrengst en de opbrengst is afhankelijk van de prestaties van de onderneming of de markt.

In tegenstelling tot de rentepercentage van een spaarrekening, weet je dus niet goed waar je aan toe bent.

Voor andere beleggingen heb je vaak meer kennis nodig.

Spaarrekeningen zijn eenvoudig te openen en te beheren, wat ze een populair beleggingsproduct maakt voor zowel beginnende als ervaren beleggers.

Aandelen en beleggingsfondsen vereisen echter meer kennis en ervaring, aangezien je moet begrijpen hoe deze producten werken en wat de potentiële risico’s en beloningen zijn.

Advies inwinnen

Het is belangrijk om advies in te winnen over alle soorten investeringen die je doet.

Bij Freedom24 staan er experts voor je klaar om je te voorzien van informatie omtrent jouw investeringen en/of spaarrekening.

Deze hebben gemiddeld 15 jaar ervaring in de markt en geven je  , volgens hun website.

Deze cijfers zijn erg indrukwekkend en geven met alle andere punten voor ons genoeg reden om hun service aan te raden.

En zoals altijd: Vergeet niet om je eigen research te doen en niet blindelings alles te vertrouwen.

Let op: Beleggen in effecten en andere financiële instrumenten brengt altijd het risico van verlies van uw kapitaal met zich mee. De prognoses en prestaties uit het verleden zijn geen betrouwbare indicatoren voor toekomstige prestaties. Indien nodig dient u zorgvuldig onafhankelijk beleggingsadvies in te winnen bij een gecertificeerde professional.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button