Germanium prijs

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jou Saxo account. Leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Inhoudsopgave

Germanium prijs grafiek en tabellen

In de Germanium prijs grafiek en tabellen nemen we je mee naar wat de prijzen zijn voor deze grondstof. Gemiddeld komt het op 800 euro per kilo neer aangezien bedrijven vaak grote hoeveelheden bestellen.

Op de particuliere markt is het helaas niet verkrijgbaar. Echter zien we wel dat bedrijven kleine hoeveelheden van 10 cm ooit eens bestellen voor 50 euro. Verhoudingsgewijs kun je het beste kiezen voor staven van 1 of 2 kg. Deze zijn namelijk ook nog te vervormen.

Bovendien zien we vooral in de wereld van zonnepanelen dat deze grondstof samen met Silicium en Gallium wordt gebruikt. Dit zijn allemaal relatief zeldzame metalen, die nodig zijn voor verduurzaming.

Daarnaast bevatten de meeste grote panelen van een raket ook een grote hoeveelheid van deze grondstof. Dit is ook niet gek, want er is ook veel geld voor nodig en dat is bij deze projecten juist beschikbaar.

Het valt niet mee om deze grondstof voor 100% te gebruiken aangezien het snel breekbaar is. Hiervoor heb je echt een aparte zaag voor nodig om het te kunnen bewerken zonder te veel verlies te hebben.

Deze grondstof komt uit de gelijknamige germaniet, maar aan het eind van de rit blijft er slechts 8% van deze grondstof over. Dit is dan ook de voornaamste reden dat het relatief duur is. Bovendien is de germaniet moeilijk te vinden en daarom zullen we de komende jaren de prijs alleen maar verder zien oplopen

Germanium prijs

Hoe komt de Germanium prijs tot stand?

De Germanium prijs wordt vooral bepaald door de hoeveelheid die je gelijktijdig inkoopt. Als je het in staven van 1 kg of meer koop dan betaal je gemiddeld gezien 800 euro per kilo. 

Je ziet dat steeds meer zonnepanelen van goedkopere merken over deze grondstof beschikken. Dit omdat het qua werking niet veel uitmaakt met Gallium alleen het prijsverschil is wel groot.

Het is niet zo dat je geen kleinere hoeveelheid kunt kopen van de grondstof GermaniumEchter blijkt dan wel dat je gemiddeld zo’n €5000,- per kg betaald en dat is toch wel een groot verschil. 

Dit prijsverschil is zo groot omdat het eigenlijk alleen op grootschalige schaal wordt verkocht voor zonnepanelen, raketten en als halfgeleider. Ondanks dat er maar weinig van deze grondstof te krijgen is over de wereld blijkt het wel aan de vraag te kunnen voldoen.

We merken echter de laatste jaren wel dat de prijs aan het stijgen is. Dit is niet gek want raketten worden er steeds meer gemaakt en kunnen ook steeds meer. Hierdoor is er ook meer van deze grondstof nodig en dat valt niet altijd mee.

Het aanbod wordt daardoor nog wel eens te weinig en dan zie je vaak tijdelijk een piek. Echter is het ook weer niet zo dat er wekelijks zulke aanvragen zijn dus in een paar weken is dit vaak weer op het oude niveau

2.1 Productielanden van Germanium

Het is niet bekend waar Germanium wordt geproduceerd. De vindplaatsen van de mineralen waarin dit een kleine hoeveelheid in voorkomt zijn namelijk ook niet bekend.

Wel weten we dat dit gebeurd in een laboratorium waar ze de grondstoffen scheiden. Het zou zomaar kunnen dat dit ook in Nederland gebeurd.

Er is niet zo gek veel vraag over de wereld eigenlijk alleen maar voor zonne-energie en raketten. Hierdoor blijft het ook een beetje geheimzinnig van waar het nu echt vandaan komt.

Op het internet zien we wel de prijzen en verschillende websites die het verkopen. Echter staat ook daar niet bij uit welk land het komt.

Feiten over de grondstof Germanium

1: Germanium heeft atoomnummer 32 en ondanks dat het een metaal is moet je er toch voorzichtig mee omgaan. Het is wel hard, maar als je het wil gaan zagen dan breekt het snel af als je daarvoor niet de juiste materialen gebruikt

2: Wereldwijd is er nog maar weinig bekend over de grondstof aangezien het niet voor veel toepassingen gebruikt kan worden.

3: In de goedkopere zonnepanelen wordt Germanium gebruikt als vervanger van Gallium.

4: Pas in 1886 is het bewijs geleverd van het bestaan van deze grondstof. Echter werd hier 15 jaar eerder ook al over gespeculeerd, maar toen was er nog geen periodiek systeem.

5: Tot 1979 was Germanium een belangrijke grondstof voor het transistortijdperk.

6: Onlangs is vastgesteld dat deze grondstof positief kan bijdragen aan het stimuleren van witte en rode bloedcellen. Echter wordt hier nog maar in weinig landen mee geëxperimenteerd.

7: In 2015 is bewezen dat je deze grondstof in de grond kunt gebruiken en als de planten uitgebloeid zijn dat je dan meer restproduct overhoud. Dit is door de Universiteit van Freiberg onderzocht.

8: Het wordt ook in kleine hoeveelheden in onze PET flessen gebruikt.

9: De echte nachtzichtcamera’s beschikken ook over een kleine concentratie van deze grondstof.

10: Het wordt vandaag de dag ook nog gebruikt voor halfgeleiders en legeringen.

Germanium kopen

Waar kun je Germanium kopen?

Je kunt Germanium het beste op het internet kopen. Dit omdat je dan ook wel een groot prijsverschil ziet. 

Echter zijn er natuurlijk ook bedrijven die contact hebben met de groothandel die vaak het product nog goedkoper in kan kopen. Vaak is dit dan afkomstig uit laboratoria die er niets meer mee doen.

In theorie is het ook mogelijk om zelf contact op te nemen met een laboratorium. Echter weten wij uit ervaring dat het een grondstof is die ze op veel plekken niet bezitten.

Het wordt voornamelijk in de industrie gebruikt, maar het grootste aandeel gaat naar de raketten toe.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Wij denken dat de Germanium prijs in de toekomst alleen maar verder gaat oplopen. Voorheen stuurde we raketten het heelal in om te gaan kijken hoe het er daar uit zag.

Echter zijn er vandaag de dag veel millennials die al ideeën hebben voor een raket naar de maan te sturen voor langere tijd. Als dit plan slaagt dan willen ze natuurlijk steeds meer raketten gaan maken.

Hierdoor kan er een tekort gaan ontstaan en daardoor zal de prijs ook flink gaan stijgen. Echter is het nog lang niet zover, dus tot die dag aangebroken is zal de prijs wel stabiel blijven.

Begin vandaag nog met beleggen met Saxo

Open in een paar stappen jou Saxo account. Leer beleggen van de belleggingsbank van Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button